7
Görevlilere sordum.Bir beyin geldigini,biraz tartistiklarimi,sonra ikisinin de kalip ciktigini ögrendim.hemen hesabi ödeyip disari ciktim.Sema´yi nasil olsa disarda bulurum diye dusundum.Gercekten de Sema`yi disarda taksi bekliyordu.Beni görünce uzaklasmaya calisti.
- Sema dur, dedimse de orali olmadi.
-Bekle diyerek yanina vardim.Durmak istemedi.Otoritemi kulaanmak zorundaydim.
-Dur, yoksa dünyayi sana dar ederim.Beni taniyorsun,dedigimi yaparim biliyorsun,simdi dur oldugun yerde.
Durdu agliyordu.
- Hayrola , ne oldu,kim geldi,neden agliyorsun ,dedim.
Bu arada telefonlar geliyor,bir taraftan onlari cevapliyor, " Tamam ben az sonra ararim " gibi sözler söylüyordu.
-Görevlilere sordum.Bir beyin geldigini , biraz tartistiginizi, sonra ikiniizn de kalkip ciktiginizi ögrendim.Bana ne oldugunu anlatir misin , diye israr ettim.
- Gercekten gelenin kim oldugunu bilmiyor musun?
Olaylari gercek yüzünü onun agzindan duymak ve gercekleri,yalnizca gercekleri ögrenip ömür boyu beynimde soru isaretleriyle dolasmama icin o güne kadar ilk defa yalan söylemek durumunda kaldim.
-Hayir kim oldugunu bilmiyorum.
-Bana iskence yapma, bal gibi biliyorsun !
-Hayir bilmiyorum.Anlat bana gelen kimdi, neler oldu?
Ne söylesem diye düsünüyordu.Hemen aklina bir sey geldi:
-Iliskimizin oldugunu kuzenim ögrenmis , o geldi az önce.Cok agir laflar söyledi,dedi.
Beni kandiracagini saniyordu.
-Bana bak, dedim.Eger kuzenin ya da ailenden biri gelse seni böyle birakip gitmez , alir götürürdü. Dogruyu söyle bana .
Hálá gitmeye yelteniyordu.Bir yere gidemeyecegini , uygun bir yere gidip konusmamiz gerektigini söyledim.
Bir yere girip birer nescafe ictik.Biraz sakinlesti.
Daha sonra Üsküdarda eskiden samimi oldugunu bilgidim Süheyla isminde bir arakadasina gitmek istedigini söyledi.Oraya götürdüm."Beni saat 23 de al " dedi.Dedigi saatte gidip aldim.Artik gercekleri söyletmenin zamani gelmisti.Her seyi anlatmasini istedim.Gelen kimdi ? Anlatmaya basladi.
- Mahallediki arkadaslardan biri, annesini bize göndermisti benim icin.Sonra olan oldu, aileler arasi birseyler yapildi....
-Sakin bana nisan yapildi deme !
-Dedim bile....
O ana kadar mutlaka gecerli bir sebebi vardir, belki de nisanlisindan coktan ayrilmisti, bunu bana söyleyemedi diye kendi kendime bahaneler cikariyordum, ama artik her sey bütün acikligi ile ortadaydi.
Yaptiginin büyük bir hayat oldugunu, iki kisiyi aldattigini, bir süredir her seyi hissettigimi, ama yorum yapamadigimi söyledim.
Üsküdar Meydanindaydik.O kadar agir ve bagirarak konusuyordum ki, tanidigi varsa coktan rezil olmustu.Daha sonra [/SIZE][COLOR=#000000][SIZE=2]evlerine götürdüm ve biraktim.
Sonradan ögrendigime göre , evde herkes ona inanmis , suclu bulunmamis.Babasi Erkanin babasini suclamis.Cünkü , a
gece nisanlisinin ailesi gelerek nisan hediye edilen her seyi iade etmis .
Beni daha sonra Erkan´in babasi aradi.Sema´nin babasinin anlatilanlara inanmadigini , her seyin bir iftira veya uydurma oldugunu , kizlarin ismini kirletmis olduklarini düsündüklerini, bir hadise varsa ispatlanmasi gerektigini söylemis.Ve bu yüzden kizin babasiyla görüsmemi istedi...Aslinda hadiseyi bu sekilde kapatmak istiyordum.Sema´nin hatasi yüzünden tüm ailenin rencide olmasina gönlüm razi degildi.Nihayetinde hata sadece Sema´daydi.
-Sizinle görüsürüm,ama babasiyla görüsmem.Cünkü kizin yaptigi hataya ailesini karistirmayalim,dedim.
Kabul etti.Belli bir yerde görüsmk üzere anlastik.Ama maalesef kizin babasini da cagirmis.
-Bunun gelmemesi gerekiyordu,dedim.
Hadisenin daha fazla dallanip budaklanmasini istemiyordum.Sorulan bütün sorulari gecistirerek cevab verdim.Kardesi Rahmi de ordaydi.Ikisinin sirdas olduklarini biliyordum.Kolundan tutarak biraz öteye götürdüm ve :
-Bak Rahmi, ablan büüyk bir hata yapti.Olayin daha fazla uzamamasini istemiyorum.Babana makul bir lisanla söyle,bu konu burada kapansin,daha fazla kimse rencide olmasin.
O da ikna oldu.
Kizin babasi olaydan sonra Sema´yi i$e göndermemis.Ama bu bir hafta sürmüs.Is yerinden gelerek,ona ihtiyaclari oldugunu söylemisler ve tekrar calismaya baslamis .Bügün nasil oldu da böyle bir hatayi yapti, nisanli oldugu halde benimle niye görüstü, anlayabilmis degilim.Hálà hakkinda iyi düsünmeye calisiyorum.
Acaba zorla mi nisanlanmisti da benimle görüsmeye basladi? hayir ! Kendi mahallerinden ve dört yildir görüstügü birisiymis nisanlisi.
Acaba, benimle bir dost veya arkadas olur diye tanisti da ,daha sonra ilgi duydu ve nisani birakacak miydi,desem,bu da zor.Cünkü ,is o kadar ilerlemis ki , nisanin bittigi gece dügün gününü tesbit icin bulusacaklarmis.
En olumlu aklima gelen $u:
( final ile son buluyor)