28Haziran 2011, 23:26
|
Mesaj No:30 |
Durumu: Medine No : 13969 Üyelik T.:
27Haziran 2011 Arkadaşları:0 Cinsiyet: Mesaj:
2 Konular:
0 Beğenildi:0 Beğendi:0 Takdirleri:10 Takdir Et:
| Cevap: İki saniyede 300 sevap kazanmak... Alıntı: kamer34 Üyemizden Alıntı
Özellikle bazı cemaatlerde bu tür rakamlar çok meşhurdur. Derlerki dokuzbin salavat çeken bilmem ne kadar sevap kazanır gibi bir takım aslı astarı olmayan şeyler. İslam dininde kişi gücü nisbetinde ibadet edebilir fakat herkes bu şekilde ibadet etmek zorundadır gibi bir takım genelleme yaparsa bu bidat olur. Böyle rakamsal ibedetlerin varlığını iddia edenlerden bugüne kadar delil getirdiklerini görmedim maalesef. | Eğer iman ettim deyip Hakkı anlatmak için yola çıktıksa lütfen böyle bidatlara müsade etmeyelim ve birbirimizi ikaz edelim. Belki kardeşim bidat kapısını açtığının farkında değildir çünkü ata dini üzerinden hayatımıza okadar çok bidat hurafe girmiş ki insanları bu inançlarından döndürmek çok zor.
Böyle bir sayı yoktur, bu beşerin uydurduğu şeydir daha dikkatli daha seçici ve uaynık olalım. İslami konuda birbirimizi uyarmada hiç çekinmeyelim korkmayalım belki bir kardeşimiz kırılır fakat birkaç kardeşimiz bu sayede uyanabilir. Bizim ibadetlerimizde sayı yoktur amellerimizde nıyetlerimizde sayı yoktur, iyi düşünelim birilerine sevap kapısı açarken o kapıyla şirk bidat hurafe kapılarınıda açmayalım.
Konuyu açan güzel kardeşim, lütfen başlığı müminkardeşlerimizi selama davet eder şekilde değişin tabii değişmemekte sizin elinizde ama ben bu başlık altında selam veremeyeceğim benim selamım sevap sayısıyla olamaz. |
| |