Alıntı:
İNZAR Üyemizden Alıntı
Hayırlı Olsun Kardeşim Sorularımı maddeler halinde soracam biraz ağır olabilir size araştırma fırsatı sunmuş olayım :
1:Dini Yalnızca Allah'a Has Kılmak İman esaslarından iken Allah ile birlikte Şeyhlerine has kılan anlayışların İslam anlayışına verdikleri zararlara birkaç örnek...şeyhler ve müridleri katkıları ne kadarsa zararları bi o kadar var diyebilirim..özellikle mürid ler bi dönem sonra kur'an dan hadis den bakmak yerine şeyh ne derse ona uyuyolar..buda şeyh de bi kibirlenme gibi durum çıkarta bilir..ben tehlikeli görüyorum..ama örnek veremicem şahit olmadım
2:Başımıza gelen her musibet kendimizdenmi yoksa Allah'tanmı ? “Sana gelen her iyilik Allah’tan, her kötülük ise nefsindendir.” nisa 79
3:Din insana ne tür bir özgürlük sağlar?eğer bilirsek kula kul olamamızı sağlar
4:Türkiyedeki Cemaatler vb yapılanmalar ne kadar Kur'ani Esaslara bağlı ? ben hiçbi cemaate girmedim sohbetlerinde bulunmadım..duyduklarım çok şey var ama şahit olmadığım için bişey diyemiyorum
5:Kur'an gibi bir Nur var iken Ölülerden Medet ve Yardım dilemek Şirkmidir Örneğin ya hamza ya ğavs vb söylemler?..elbette
Şimdilik sorularım bunlar sizi yormak istemediğim için kısa kesiyorum Allah'a emanet olunuz Dualarınızı esirgemeyin Mazlumlardan. |
teşekkür ederim sizlerde Allah emanetsiniz..Allah her daim yardımcınız olsun