24 Temmuz 2011, 00:46
|
Mesaj No:17 |
Durumu: Medine No : 13038 Üyelik T.:
14 Aralık 2010 Arkadaşları:9 Cinsiyet: Memleket:istanbul Yaş:54 Mesaj:
871 Konular:
41 Beğenildi:6 Beğendi:0 Takdirleri:10 Takdir Et:
| Cevap: Müslümanlarda Kuran Paradoksu Alıntı: İNZAR Üyemizden Alıntı
Eleştiri sunan kardeşlerime bir sorum olacak:
Kur'an niçin inmiştir,Kuranın muhattapları kimdir,Peygamberler niçin seçilir,İnsan aklı ile Rabbini tevhidi bir inanç ile tanıyamazmı?İslam'ın yönetim bazında bakışı ADALETTİR adaleti tesis edebilen kim olursa olsun itaat edilir örneğin:Bizler avrupa ülkesinde yaşıyor olalım ve İslami bir yönetim metodu yok yalnız insanlar arasında tüm konularda adil davranılıyor ise buna ne diyeceğiz Kur'an insanı muhattap alır bu muhattap olmada ölçüsü adalet iledir. | Bu acayip bir yaklaışım olmuş fakat bu mantığın altında çok tehlikeli bir borutta mevcuttur. konuyu biraz açacak olursak Tüm beşeri sistemler sözüm ona insanlığın refahı güveni mutluluğu ve huzurunu sağlamak onların mutlu mürefeh bir şekilde yaşamlarını sürdürmelerini sağlamak üzere bina edilmiştir. Örneğin şuanki yeryüzündeki rejimlerin tamamı kendi toplumlarını daha mutlu yaşatmak için kanunlar yasalar düzenlenmiştir. İşte tam burada cenabi Allah bu rejimlerin tamamını akılsızlıkla itham ederek sizleri ben yarattım sizler için neyin doğru neyin yanlış olduğunuda en iyi bilen benim buyurmuştur. Peygamberlerin gönderiliş gayeside budur. Güzel insan İNZAR şimdi diyelimki birileri çıkıp adalet adına hukuk adına refah adına ülkemizde ilahlık taslayarak bizler için en doğrusunu bulduğunu ilan ederse ki etmiştir bizler buna itaatmi edeceğiz. Adalet insanların menfatlerine ve çıkarlarına göre değişebildiği gibi insanların Allah'ın vahyine dayanmadan adalet dağıtabilceklerinde inanmak çok acı vericidir. Bazı rejimler kendi toplumlarına mürefeh bir hayat takdim edebilirler hatta onları sosyal rahatlığıda kavuşturabilirler fakat Allah'ın kast ettiği manada asla adelet dağıtamazlar.Eğer böyle düşünürsek o zaman insanlarında allahın yasaları gibi yasa (kanun koyuculuk) yapabileceklerine inanmış oluruzki bu tam bir faciadır. Bugün avrupa ülkelerindeki refah düzeyinin yüksek olması bizleri asla aldatmasın. Avrupadaki kokuşmuş aile yapısı ve çökmüş insanın insana sevgisi artık hayvanlarda arar hale gelmiştir. Çok yazık çok üzüldüm bu düşünceye. Adalet dağıtabilen avrupa ülkelerini hakikaten tanıyamamış kurandaki adalatide bir nebze olsun anlayamaışsınız. İnsaların insanlara kulluk yaptığı düzenlerde adaletten söz etmek hakikaten içler acısı bir durumdur. Adil Allah'ın sıfatlarından biridir onun kadar hak hukuk tayin edebilecek hiç kimse yoktur. Hakkını helal et ve şunu unutma adalaet kavramı tüm rejimlerde farklı farklıdır sadece islamda bu kvramın anlamı tektir. onunda sebebi şudur çünkü islam dininin sahibi din günün sahibidir ondan. "maliyevvmiddin"
__________________ Kimin Ne Dediği Değil / Allah'ın Ne Dediği Önemli. |
| |