Alıntı:
kamer34 Üyemizden Alıntı
Adam salonda oturmuş hanımı karanlık odada şeyhi rabıta ediyor bunlara canlı şahit olduk. Bu nasıl islam şeyh bu kadının namahremi değilmi bu nasıl anlayış bunlar nasıl islam olabilir. Ha bunları tüm gruplara mal etmeyelim dediğimizde şöyle bir olay meydana gelir. Fenafillah enelhak seyrüsülük rabıta şefaat bunları tasavvuftan çıkardığınız vakit ortada tasavvuf denilen birşey kalmaz. Yani tüm tasavvuf cemaatlerinin düşüncelerine bina ettikleri ana eksen bu kavramlardır. Mevlananın şeyhi şems allahı kadın olarak telakki etmiş ve haşa sümme haşa onunla çadırda hemhal olduğunu söylemiştir. Bunun neresi islam. Allahtan koraklım bu sapıklıklara göz yummayalım bunların Allah katında çok acı bir reçetesi olacağı kuranı okuyan herkes çok bilir. tabi okuypta görmek isteyen |
ya pff bunları kim tasvip ediyor. ? tasavvufun kalpleri kötü düşünceden arındırmasını kastediyorum ben yoksa bu yapılan yanlışların tüm bu kesime mal edilmesine karşıyım.
mesnevideki şehvet bölümü,
mür_id/mürşit ilişkisindeki saçmalıkları,
mevlana/şems arasındaki malum olaylar.
bunları aklı selimin kabul etmesi düşünülemez ama benim ısrarla vurguladığım yüzyıllardır toplum için önemli konuma gelmiş bu algıyı birden değiştirmenin mümkün olmadığı. bunu kuran çerçevesinde/doğru uslupla yapılması gerekir direk mevzuya dalmayın yani