Tekil Mesaj gösterimi
Alt 26 Temmuz 2011, 20:33   Mesaj No:2

bilinmez

Meal Gurubu Üyesi
Medineweb Emekdarı
bilinmez - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:bilinmez isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13966
Üyelik T.: 27Haziran 2011
Arkadaşları:0
Konular: 309
Beğenildi:180
Beğendi:15
Takdirleri:560
Takdir Et:
Standart Cevap: Müslümanlar Neden Camiye Gitmiyor?

Evvela bu güzel konuya değindiğiniz için teşekkürler hocam....

Ben hakka yakinen iman eden muvahhid mümin bir müslüman olarak sizinde bahsettiğiniz CAMİYE [MESCİDE] gitmeyenlerdenim...Ha ben beş vakit namazını kılan cuma günleride öğlenin farziyetinin devam ettiğine inanan ve cuma günüde camiye gitmeyip öğle namazını eda eden biriyim...Size neden gitmediğimi bi kaç madde halinde sıralıyacam belki bu satırlarımdan sonra aslında MUVAHHİDLERİN neden camiye gelmedikleri üzerine bi tespitiniz olur ve bundan sonrada yapacaklarınızla BİZ MUVAHHİDLERİN TEKRAR MESCİDLERE GELMEMİZE YARDIMCI olur sunuz ve rabbimizde sizin ecrinizi artırır inşaallah..

1..Gittiğimiz mescidlerde[camilerde] minbere çıkan hocalarımız içki haram kumar haram,zina haram,faiz haramı anlatırlar daha sonra bu anlatımlar bitince DEVLETTEN Allah razı olsun diye dua ederler bizlered amin diye bağırırdık.Bir gün içkiyi,kumarı,faizi,fuhuşu hükmen kim serbest etmişi araştırdı baktım ki DEVLET çıktı karşıma,,.....yani biz bu camilerde kimler Allahın hükmüne rağmen hüküm koyup Allahın hükmünü çiğniyor onunda anlatılmasını bizler saatlerce abdesti bozan haller anlatıldığı gibi güncel anlamıyla İMANI BOZAN HALLERDE ANLATILSIN DİYORUZ GİZLENMESİN..

2.minbere çıkan hocalarımız KAFİRLERLE DOSTLUK kuranlar onlar gibidirler onların dostlarıdır ayetlerini okuyup bizlere anlatıyorlardı bizlerde dinliyor ve kim yahudi ve hırıstiyanlarla dosluk kurarsa Allah belasını versin diyorduk..sonra baktık ki hocalarımızın bağlı bulunduğu diyanet işleri başkanları PAPALARLA CAMİLERİMİZDE HEDİYELEŞİYOR KUCAKLAŞIYORLAR gittik hocalarımıza dedikki ya hocam bu anlattıklarınla bunlar ne deyince bize DİYALOG dediler bizde bilinçsizce hani ayet DOSLUK KURULMAZ DEMİŞTİYE,DİYALOG herhalde başka birşey DİYALOG olunca kurula bilinir ne yapalım ismen değişen bu işler HÜKMENDE DEĞİŞİR herhalde dedik yine devam ettik camilere..

3..kış aylarında öğlen namazı bazı illerde 12 den önce bazı illerdede 12 ye rast geldiği için cuma günleride öğlen namazı vaktinde kılınırya cumaya camiye gittiğimizde öğlen saati vakti baktık ki oda ne CEMAATTE YOK HOCADA sorduk soruşturduk sebebini sonra öğrendik neymiş MEMURLARIN İŞ SAHATİNE DENK GELDİĞİ için NAMAZIN VAKTİNİ geri almışlar memurlarda iştirak etsin diye bunları hocalara sorunca kimi hoca VAKİT UZUN OLUR DEDİLER KİMİDE DEVLET[DİYANET] dediler.....

neyse hocam fazla uzatmıyayım her ne dedikse hocalarımız DİYANET,DEVLET dediler bizde sonunda dedik peki bu kadar diaynete ve devlete bağlı kalmak esas alınan yerler acaba rabbimizin hükmünde nedir karşımıza şu çıktı....DIRAR MESCİDLERİ.....neydi bu DIRAR dinin Allah değil ,laik demokratik kemalist bi rejime has kılınan yerler ha içlerinde bunu yapmayan lar var mı olabilir ümidiyle belki siz öyle değilsiniz ben neden gelmediğimi anlatmak istedim saygı değer hocama...

şimdi rasulullah nasıl ki kabaden hicret etti ama geri döndü aldıysa Allahın yardımıyla bizde rabbimizden bunu duamızla istiyoruz rabbim dininde sıradda ayaklarımızı sabit kılsın....