Sayın la diyebilmek adlı üyemiz sizin kabir azabı ile ilgili verdiğiniz deliller ve ve delillere getirmiş olduğunuz yorum son derece güçlüdür bunu kabul ediyorum. Bu konuyu yıllar evvel çok detaylı bir şekilde işlemiş ve gerekli notlarımı arşivime almıştım. 28 şubatta dini konularının üzerine yapmış olduğumuz çalışmaların çoğunu yok etmiştik kalanların içerisine baktım konuyu bulamadım. Bakın mealcilerin bir kısmıda şöyle derler.. Eğer Kuran da lafız olarak bir konu geçmiyorsa o konuyu hadislerden kabul etmemiz söz konusu değildir derler. Bende diyorumki Bazı konular lafız olarak Kuran da geçmemiş olabilir fakat bu konunun kuran da ipuçlarını aramamız gerekmektedir.Bulduğumuz ip uçlarını Peygamber efendimizden rivayet edilen sahih kriterlerine ulaşmış hadislerin açıklanması için bir zarurettir. Evet, kabirlerde ölü olarak yatan insanların, ta kıyamet gününe kadar hiçbir şeyden haberleri olmayacaktır. Kıyamet gününde ise onlar diriltilerek hesap meydanına çağırılacaktır. Oysa, şayet onlar kabirde hesap görselerdi, diri olmaları gerekirdi. Diri olanların ise dirilmeleri değil, çağrılmaları söz konusu olurdu.
la diyebilmek adlı üyeden alıntı Sayın üyemiz şimdi sizin burdaki söyleminizle size sunacağım şu ayeti bir kıyas yapalım. En nâru yu’radûne aleyhâ guduvven ve aşiyyâ(aşiyyen) ve yevme tekûmus sâah(sâatu), edhılû âle firavne eşeddel azâb(azâbi). Mümin/46
bu ayetin türkçe meali şöyledir
1.en nâru: ateş
2.yu'radûne: arz olunurlar
3.aleyhâ: ona, onun üzerine
4.guduvven: sabah
5.ve aşiyyen: ve akşam
6.ve yevme: ve gün
7.tekûmu: ikame olur, vuku bulur
8.es sâatu: saat, vakit
9.edhılû: dahil edin, sokun
10.âle firavne: firavunun ailesi
11.eşedde el azâbi: azabın (en) şiddetlisi
"Öyle bir) ateş ki, onlar sabah akşam ona sunulurlar. Kıyametin kopacağı günde de, “Firavun ailesini azabın en şiddetlisine sokun” denilecektir."
Ayet açıkca kıyametten önce Firavun ve ailesinin ateşe sunulduklarını ahiretteki azaplarınında bilahere verileceiğini bize bildirmektedir.
Bu ayeti kabir azabı ile ilgili hadislerle tefekür ettiğimizde son dererece uyumlu olduğunu görebiliriz..
Allah'a emanet olunuz