Sütsüz Patates Çorbası
Malzemeler
3 adet orta boy patates
1 adet orta boy soğan
2 yemek kaşığı pirinç
1 diş sarmısak
1 silme yemek kaşığı salça
Zeytinyağı, tuz, nane
Yeteri kadar karışık et suyu ve içme suyu
Patates çorbası nasıl yapılır?
Bir adet soğanı doğrayın.Az zeytinyağında hafif sarartın
Salçasını koyun eritin.
Patatesleri soyup yemeklik doğrayın, onuda soteleyin.
Sarmısağı ikiye içine bölüp atın.
Pirincini et suyunu katıp pişmeye bırakın.
Pirinç ve patatesler iyice yumuşayana kadar pişirin.
Çorbayı pürüzsüz olana kadar blendırdan geçirin.
Koyu olmuşsa sıcak su katarak çorbayı açın
Kuru nane katıp karıştırın.
***TEPSİDE KOLAY İÇLİ KÖFTE***
Malzemeler
4 su bardağı sarı ince bulgur (simit)
Islatmak için 3 su bardağı su
2 su bardağı un
4 adet küçük haşlanmış patates
1 yemek kaşığı dolusu biber salçası
2 tatlı kaşığı kadar tuz
İç malzemesi
4-5 tane büyük boy soğan
400 gr yağlı kıyma
1 yemek kaşığı karışık salça
yarım demet maydanoz
4-5 yemek kaşığı sıvıyağ
karabiber,yenibahar,kimyon,pulbiber
Arzuya göre dövülmüş ceviz (sevdiğiniz miktarda)
Üzeri için: 50 gr. tereyağı
Sini köftesi nasıl yapılır?
Bulguru ıslatın, bu arada diğer içli köftelerde olduğu gibi içi hazırlayın.
Islanan bulgura un, salça, rendelenmiş patates ve tuzu katın. Azar su ilavesiyle yumuşak bir köfte hamuru elde edin. Ben bu ölçü için yaklaşık bir su bardağı su ilave ettim.
Macun kıvamına gelen hamurdan elinize yumurta büyüklüğünde parçalar alıp yassıltın.
Yağlanmış tepsiye(Ben büyük boy borcam tepsi kullandım)parça parça koyun ve elinizle bastırarak boşlukları doldurun.
Üzerine hazırladığınız iç harcını serin.
Alt kısımda olduğu gibi üstede aynı işlemi uygulayarak köftenin üstünü kapatın.
Köfteyi kek dilimler gibi dilimleyin.
Her bir dilimin üzerine bir parça tereyağı koyun.
200 derecelik fırında yaklaşık 40 dakika pişirin. (eğer köfte kısmı çok ince olmuşsa 30 dakika da yeterli olur.
Fırından çıkarıp sıcak sıcak servis edin.