Alıntı:
bilinmez Üyemizden Alıntı
kuranda olmayan rasulullahın hayatında varsa BU SÜNNET olmaz mı...burda anlatmak istediğim kuranda üç vakit olan namazın nasılda beş olduğudur.
Ayrıca kuranda namazı SAVAŞ ESNASINDA DAHİ ,CEM DEĞİLDE KISALTMADA Bİ MAHSUR YOK DEYİP RUHSAT VERİYOR,Cem olayında olan nafile ibadet olmaz mı o zaman... |
Kur'an'da 3 vakit olduğunu nerden çıkardın. 5 vakit olduğunun delillerini geniş bir şekilde rahmetli BEDİİ HAMİT ( Abdülhamit Abi ) 'in geniş bir çalışması vardı. İslami Düşünce de yayınlamıştı, burda yayınlandı mı tam hatırlamıyorum.
Cem olayın nafilede olması imkansızdır.
Alıntı:
kuranda olamayanı İSLAMIN Bİ ŞARTIYMIŞ gibi insanlara dayatmak varmıdır islamda.... |
Cem olayını hiç kimse İslam'ın şartı diyemez ve dememiştir. Dayatma da yok, zorlama da yok, sadece Arafatta ve Müzedelife Hacc zamanında CEM ETMEK gibi zorunluluk var. Bu da Müminler için bir kolaylıktır. Hanefi Mezhebi cem olayını sadece Arafatta ve Müzdelifede yapıldığını kabul eder, diğer Cem'i kabul etmezler. Diğer mezhepler ise Cem'i bir zaruret değil, sadece gerektiğinde kullanılabilecek bir ruhsat / kolaylık olarak kabul ederler.
Alıntı:
Hayırda yarışmak adına kişi kendine nafile ibadet yapar ,yalnız bunu sünnettir veya farzdır derse ve buda islamda yoksa buda BİDAT VE SAPIKLIK OLMAZ MI... |
Cem olayı nafile ibadet değildir. Hiç kimse de bu sünnettir / vaciptir / farzdır demiyor ki. Olaya yanlış pencereden bakıyorsun. Bid'at ile sapıklıkla uzaktan yakından ilintisi yoktur. Namazların Cem'i devamlı yapılan bir olay değil, sadece bazı zamanlarda kullanılabilecek bir ruhsattır. İsteyen kullanır, istemeyen kullanmaz. Ama Hacc zamanı " Bu ruhsatı ben kullanmıyorum, cem yapmıyorum " da diyemez. Hacca nasip olursa gidersen, o mahşeri kalabalıkta bunun ne kadar da uygun bir şey olduğunu anlarsın.