Tekil Mesaj gösterimi
Alt 29 Ağustos 2011, 23:52   Mesaj No:5

YASEMİN ATAMAN

Medineweb Sadık Üyesi
YASEMİN ATAMAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:YASEMİN ATAMAN isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 11916
Üyelik T.: 02 Mart 2010
Arkadaşları:2
Konular: 102
Beğenildi:6
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: Allah'a mı kul olacağız, şeyhlere mi?

"Allah kuluna yetmez mi?

Oysa seni O'ndan başkası ile korkutuyorlar."
(Zümer Sûresi, 39/36)

Hergün 40 defa okuduğumuz Fatiha süresinde
.Iyyâake-nâbüdü ve iyyâakenesteiyn ancak sana kulluk ederiz diyoruz.

Bizi her an gören bilen, bizlere şah damarından daha yakın Rabbimiz var ken ona kulluk edeceğimiz yerde neden Allah'ın kuluna kul olacağız. Şeyhe kul olmak ona el bağlamak neden sabah akşam namazımızda ancak sana kul olacaz deyıp söz vereceğiz namazdan sonra Allah'ın kuluna kulluk edeceğiz . Bize islamiyeti yollayan Rabbimiz onun rehberinide kıtabını da yollamıştır. Açın meal okuyun bir çok ayette yanlız ancak Allah'a kul olmak vardır. Şeyh dediğiniz sizin benim gibi bir kul. Kula kul olur mu insan.

Yatsı namazlarınmda okuduğumuz konut duasına bakalım

ve netûbü ileyk. Sana tövbe ederiz diyoruz.

Hem bu ayeti okuyalım sonra gıdıp Allah'ın bir kulundan tövbe alalım. İmanı ve cenneti dağıtan bu insan kendini kurtarabilecek mi? Kabir onuda bekliyor, cennet ve cehennem kapısı hesap günü onada var. Şeyhler önce kendilerini kurtarsın sonra milleti uyutmanın hesabını nasıl vereceklerini düşünsünler.
Eğer iman, hidayet cenneti şeyhler dağıtacak olsa bunu Rabbimiz bize bildirirdi. Peygamber efendimiz bile ashabına cenneti dağıtamamış ailesine amcasına şeyhler kim oluyor ki bu kadar rahat dağıtabiliyor?

Allah'ın salıh kulları vardır fakat bunlar insanlara Allah'ın ayetlerini aktarıp bilgi verir kendini benliğini şeyhlığını ilan etmez. Sen ben gibi Rabbine kul olan ancak ona inanan ancak ona tövbe eden ve ona tevekkül eden kullar dır.

Hani şeyh efendiler herşeyi bilir ve görürler ya!! Onlar önce kendi hallerini görsünler!

Ahtapot gibi müminleri sarmış şeyh efendilerin kolları müslümanları uyutuyorlar. Uyanın meal okuyun tefsirlere bakın ve şeyhlerin gerçek yüzünü görün.

Şeyhlerinin önünde el bağlayanlar, boyun bükenler eteğine yapışıp eman dileyenler kendini bile kurtarıp kurtaramadığı bir insana nasıl baş eğersiniz? Peygamber efendimiz kime el bağlatmış boyun büktürmüş huzurunda. O davası için müminlerle bir safta durmuştur. Benliğini öne koymamıştır. Eğilecek bir insan arıyorsanız MUHAMMED MUSTAFA NIN karşısında eğilin kainata örnek insan fakat sanmıyorum efendimiz bir mümini huzurunda eğip , iki büklüm yapıp etek öptürmez. O sadece Allah'ın ayetini aktarıp önümüze koyar .. Bana kul olun demez. Kula kul olunmaz.. Allah'tan başka bize cenneti imanı tövbeyi verebilecek yoktur. Sadece Allah'ın ayetlerini bilen hayatına geçiren bizlere örnek olacak gerçek salıh kullar vardır. Bunlarda bu şeyh efendiler asla değil. Yakınımdaki tüm şeyh efendilerin müridlerini görüyorum şeyhlerinden izinsiz adım atamıyorlar.
Yazık insanlara topluca köle olmuşlar şeyh sahtekarlarına.