Eyvallah Ferdi kardeşim, hoş bulduk
Sanırım siz "Türk" kelimesini görünce anlayamadığım bir refslekle duygusal nedenlerle karşı çıktınız!
Tıpkı, "Kürt" kelimesini görünce kırmızı görmüş Türk(çüler) gibi...
Yanlış anlamayın ama bu forumda yeniyim yeri gelmişken şu nazik hatırlatmamı yapmama müsade ediniz.Varsayımlarla niyet okumayı birleştirirseniz karşı taraftaki insanın iddia etmediği i şeyleri ima vs yoluyla bu vb sosyal forumlara yazarak nakletmek inanın size ve bana bir şey kazandırmadığı gibi muhatabınızı da yanlış anlaşılmaya sevk eden bir davranış olur.öncelikle bundan uzak duralım...
Şimdi meseleye gelirsek;Türkler İslamla şereflendiği vakit Haçlıların en büyük korkusu olmuşlardır.Bu sebepten dolayı Türkün adı İslamla özdeleştiğini sizde inkar edemezsiniz herhalde.Bu meyanda açıklamaya çalıştığım bir olguyu sizin anlattığınız gibi algılamadığımı da gayet net tespit içeren görüşlerimin farklı yönde tevil edilmesine karşı çıkıyorum.Yoksa din-i mübini bir tek Türk ırkına falan sentez etmiyorum...
Önce bu algıdaki yanlış anlaşılmayı düzeltmiş olayım...
Sonrasında genel olarak görüşlerimi aktarmak istiyorum...
Bu ülke içindeki toplulukların kültürel zenginlikleri hem siyasal hem de dini kısıtlamalar olmaksızın özgürce kısıtlama yapılmadan yaşayanlarındır.Yalnızca bir ırkın,bir ideoloji mensuplarının yaşadığı açık hava hapishanesi değildir.Ki zamanında bu açık hava hapishanesi yapılmak istemesine rağmen...
"Bu ülke Türklerindir " cümlesi izafi bir kavramdır.Türk olmanın şartları da kişiden kişiye göre değişmiş olmakla birlikte en büyük Türkçülerin Devşirme olması manidardır.Devşirme'lerin kimler olduğu bellidir.Aynı şekilde Kürt şovenlerininde bir çoğu devşirme olduğu hakikattir.
Ben ülkemi içinde yaşayan çok renkli kültür mozaiğiyle birlikte halkını da seviyorum.Faşist,ırkçı kafaların var olduğunu kabul ediyorum ama onları da bu topraklardan kovma lüksünü de kendimde görmüyorum.Sadece zehirli fikirlerden arınmaları için fikirsel anlamda katkı sunmaya çalışıyorum.Misalen;siz başkalarının varlığını inkar etmezseniz başkalarıda sizi inkar etmez...
Türkiye, Türklerin değildir...(Ki bu sloganı kullanan Hürriyet gazetesinin patronu Axel ırkçısı olduğu da göz ardı edilemez.)Türkiye, Türkiye Halkı olabilme (şartsız,katıksız) olma erdemlerine sahip olmuş bütün insanlarındır...
Benim önceliğim İslam'dır, diğer ırki mülahazatlar teferruattır...
Hangi birimizin ten,ırk rengini seçmek gibi bir seçeneği olabilir?
Bu noktada karar mevkisi biz olabilirmiyiz?
Doğuştan hangi kavime mensup olacağına karar veremeyen insan, nasıl olurda kendi kavmi ile övünür ?
Bugün Türk milliyetçisi ideolojisine gönül vermiş kişiler, eğer Almanya'da doğsalardı Alman milliyetçisi mi olacaktı ?
"Damarlarındaki kanın asil olmadığını" mı düşüneceklerdi ?
Tüh keşke Türk doğsaydım (!) diyerek hayıflanacaklar mıydı ?
Milliyetçilik ideolojisi çıkış itibarıyle Fransız İhtilali'ne (1789) dayanan bir fikir silsilesidir. Fransız emperyalizminin doğu topraklarını ve kültürlerini parçalamak üzere oluşturduğu sinsice bir planın adıdır. Osmanlı'nın paramparça olmasına neden olmuştur ve bugün bulunduğumu coğrafya'nın içleracısı halinin başlıca sebebidir.Bunları sadece ben değil, Cemil Meriç gibi bir çok üstadımızında dile getirmiş olması farklı bir algılama söz konusu olsa bile doğru tespittir diye düşünüyorum...
Bugün başımıza musalla olan terör dahi 1923'ten sonra hız kazanan ve gümüzde de son sürat devam ırkçı bir milliyetçilik ideolojisinin eseridir. Türk milliyetçiliği ile Kürt milliyetçiliğinin fikir olarak kapışmasıdır. Bu zehirli fikir bölücü bir unsurdur ve toplumu en küçük parçalarına ayırıncaya kadar durmayan bir virüstür...
Değerli kardeşim;
Gerçekten milliyetçiliği, ırkçılık ya da kendi ırkını diğerlerinden üstün görme (şövenizm) anlamında kullanmadığınız takdirde size katılırım.Milliyetçiliğin, vatan/memleket sevgisi, Türkiye/Türkiyelilik sevdası yerine kullanmakta iseniz yine varım. Asıl tehlikeli olan ise; milliyetçilikten ırkçılık anlamı çıkaran, şövenizm meraklısı Türkçüler, Kürtçüler'dir.Diğerlerinden farklı manalar çıkarmaya gerek yoktur.
Biz Müslümanların İslamın bayraktarlığını yapmış ceddiyle/milletiyle övünmesi de gayet tabi insani bir davranış olmakla birlikte abartıya da kaçmamak gerekir...
Sevgiyle,muhabbetle kalın...
Başınızı ağrıttıysak affola...