Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05 Ekim 2011, 13:08   Mesaj No:8

Tuğrul Paşa

Medineweb Acemi Üyesi
Durumu:Tuğrul Paşa isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 14083
Üyelik T.: 11 Ağustos 2011
Arkadaşları:0
Konular: 0
Beğenildi:0
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: Müslümanlarda Hadis Paradoksu

Alıntı:
kamer34 Üyemizden Alıntı Mesajı göster
Sayın yazarımız ve bilinmez adlı üyemiz sizin anladığınız manada peygamberi olmayan bir dinden söz etmiyorlar. Onların kast ettikleri peygamber adına söylediği söylenen asılsız mesnedsiz kurana zıd sözlerdir.

Sayın Tuğrul paşa üyemiz sanırım siz konuyu yanlış anladınız.
Sayın Kamer34

Ben bu yazıyı yazarken değerli yazarlara cevaben yazmadım.Son günlerde sizinde ifade ettiğiniz gibi diplomalı sözde ilahiyatçıların Allah ve Peygamber adına (!) konuşup Kuran'dan ayetleri salt mana itibarıyla tercüme ederek (tefsir değil, bakınız tefsir apayrı bir uzmanlık alanı) Hadis-i şerifleri yok saymasına tepkisel olarak genel olarak düşüncelerimi yorumculardan tarafsız olarak paylaştım.Yoksa yorumculara itiraz için yazmadım,biline...

Sanırım , sizde beni yanlış anladınız

Şimdi bu yazacaklarımda genel bir durum tespitidir.Lütfen değerli forum yazarları da yazdıklarımdan dolayı üzerine alınmasın

Din-i mübini İslam, muhabbetle yaşanan bir şeydir. O baldan daha tatlı muhabbet eksik olunca beşer nefsinin bildikleri insanın egosuna,narsist düşüncelerine hizmet etmeye başlıyor. Kendi dışındakileri cahiller ve gafiller olarak görmeye başlıyor. Alim dediğin insanın toplumun sıkıntılarına çözüm getiren örnek alınması,gıpta edilmesi gereken bir insan olması gerekir. Sorun çözmek yerine, ortaya yeni sorunlar getiren bir insana alim denilmez.Belki dense dense (biraz ağır kaçacak belki) reyting pazarlama direktörü yada pazarlama a.ş müdürü diyesim geliyor...

Ki zaten kala kala bir avuç dindar Müslüman kaldık. Onları da müşrik yapıp cehenneme gönderdin mi, cennet kontenjanı Din'den reyting elde eden sözde hoca müsveddelerine kalıyor!!!
Sözde İlahiyat profesörlerinin bir büyük zararı da bu oldu. Din’in siyaset gibi, futbol ve magazin gibi, tartışılacak, insanın bilgisinin olmasa da fikrinin olabileceği bir alan olduğu düşüncesi,vehmi oluşturdular. Her şeyin kutsallığını bozdular.Bozulan bu kutsallıktan dolayı din-i mübini İslam'ı hakkıyla yaşamaya bir türlü sırada gelmiyor...

Eski bilge alimlerimiz dini bir konuda yorum yapmadan önce; "Şüphesiz gerçek manasını,doğruyu Allah bilir" diyerek tefrika yapmaktan kaçındıkları gibi büyük bir tevazu huşu içinde kelam-ı cemil eylerlermiş.Şimdiki hoca müsveddleri ise utanmasalar;"ben iyisini daha iyi bilirim" diyecek kadar aymazlıkta sınır tanımıyorlar...

İlim bir araçtır. Seni Allah’a vasıl etmek içindir. Eğer tahsil ettiğin ilim seni Allah’tan uzaklaştırıyorsa, senin muhabbetini öldürüyorsa sen ilmi amaç haline getirmişsin demektir.
Size belki ilginç gelecek ama bende bir ilahiyat kökenli olmama rağmen iyiki bunlar gibi ilahiyat prof'u olmamışım.Yoksa burada kalkar;(Allah muhafaza etsin) Turan Dursun gibi ateist falan bile olabilirdim. Hani eski bir deyim vardır;"Çok bilen ,çok yanılır" ya işte bu vecihten yola çıkarak (ki bu din prof'larının da bir halt bildiği de yok,o da ayrı bir mesele) din konusunda prof yada otorite olma sözkonusu ise (buda bana göre tartışılır) ,Allah'ın yüce buyruklarına uymak ,yasaklarından kaçmak konusunda omurgalı olmalı gerekmez mi?
Azizim bunlar,İslam'ın hakikatını boşalta boşalta hepten kuşa çevirdikleri için bırakın kurban yerine "Horoz" kesmeyi yakında işi "civciv"e kadar düşürecekler...
Allah adına konuşup Helal'leri,emirleri eğip büküp,Haramları,yasakları lastik gibi uzatıp çerçeveyi geniş tutma hakkını hangi cüretle kendilerinde görmektedirler?!

Modern hayatın getirdiği kolaylık (!) neticesinde herhalde bir aşağılık kompleksiyle dinde reform çabaları baş gösterdi bu din prof'larında...
Cumhuriyet Türkiye'sindeki "Türkçe ibadet" aşkınıda anlamlı bulmaktayım.
Sahi nedir bu Türkçe ibadet aşkı..?!
Millet ibadet aşkıyla yanıp tutuşuyorda Türkçe okuyamadığı için mi namaz kılmıyor?!
Gören sanır ki;Arapça anlamadığı için namaz kılmıyor sanacak !

Hulasa ; Ben bu yeni dönemin reyting meraklısı ilahiyat prof'larının yeni icatlarından sıkıldım...
Bu sebeple Fıkıh ve Tefsir bilimi bir uzmanlık alanıdır ve her uzmanlık alanının bir usulü vardır. Günümüz modernist,çağa uyan (!) ve başa ayrı tarak tavsiye eden ilahiyatçıları ise daha çok tribünlere oynamayı tercih ediyor.

Ana tema şu galiba?!;Din-i mübini İslam'ın ikinci büyük kaynağı hadisleri reddettiğiniz zaman, Kuran’dan istediğiniz fetvayı çıkartmak mümkün...!!!

Muhabbetiniz daim olsun...
Başınızı ağrıttıysak affımızı istirham ederim...