Tekil Mesaj gösterimi
Alt 09 Ekim 2011, 15:49   Mesaj No:2

kamer34

Medineweb Sadık Üyesi
kamer34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:kamer34 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13038
Üyelik T.: 14 Aralık 2010
Arkadaşları:9
Cinsiyet:
Memleket:istanbul
Yaş:53
Mesaj: 871
Konular: 41
Beğenildi:6
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: Allah’ın Kuran-ı Kerim’le ve Peygamberlerle Hükmetmesi, Allah’ın El-Hakem İsm

"Bismillahirrahmanirrahim"
Cenabbi Allah ilahlığını tüm yönleri ile kabul edilmesini emir etmektedir. İlah ve Rab olma sıfatlarını yaradılımış insanoğlu cinleri ve tüm yarattıkları arasında mutlak manada kabulunu ister.


Fakat İlah'lık ve Rab'lık sıfatları çeşitli kavimler tarafından ya yanlış telaki edilmiş yada bir kısmı kabul edilmiş bir kısmı es geçilmek istenmiştir. Örneğin: Mekke putperestleri Allah'ı Rab olarak kabul ediyorlardı. Onlar Allah'ı gökyüzünde el hakim yeryüzünde kendi işlerinde tasaruf hakkı bulunmayan bir Allah olarak görüyorlardı.


Bundan dolayıdır ki kendi günlük yaşantılarını düzenlediklerine inanılan çeşitli ilahcıkları kendilerine uğur yada şans getirdiklerine iman ediyorlardı. Birde günlük yaşantılarını düzenleyen bir darul nedveleri mevcuttu. Ekinlerini biçtiklerinde bu ekinleri pay ederler bu paylardan bir tanesinide cenabbi Allah için ayırırlardı.


Daha sonra gelen fakir fukaraya kendileri için ve diğer ilahcıkları için ayırdıkları paylardan bu fakirlere vermezlerdi. Allah için ayırdıkları paydan verirlerdi sonrada nasıl olsa Allah zengindir diyerek onun payından vermemiz onu fakir yapmaz derlerdi mekke putperestlerinin buna benzer bir çok batıl düşünceleri vardı.


Günümüzedeki insanlara gelince aynı Allah inancı bugünde mevcuttur. Günümüzdeki Allah inancı sadece vicdanlara hitap eden insanların günlük muamelatını ilgilindirmeyen bir Allah inancının mevcut olduğunu görürüz.

Kur-an'ın hükümleri adeta çöl kanunu olarak kabul edilmiş Allah bizim dünyadaki ne sosyal ne siyasal ne ekonmik ne hukuksal işlerimizi düzenleme tasarufu yoktur denilmektedir.


Cenabi zül Celal Kur-an da helal haram hükümlerini açıkca belirtirken şunu emir etmiştir. Ben 7 arşın sahibi olduğum gibi yeryüzününde sahibiyim.


Yani hem Rabbim hem İlahım hem yeryüzünde hem gök yüzünde hükümleri ben koyarım "Ben insanları ve cinleri bana kulluk etsinler diye yarattım" buyruğu gereği veya ahzab/36 buyruğu gereği siz ey in ve cin toplulukları sizler ancak benim koyduğum ilkelere uymakla ve boyun eğmekle mükelefsiniz.


Sizlere kanun koyma yetkisi vermedim sizlere ancak koymuş olduğum kanunları adaletli bir şekilde insanlara uygulamanızı emir ettim.


İşte bu buyruk firavunlar nemrutlar ebu cehiller ve çağımızdaki çağdaş tağutların işine gelmemektedir. Bunun için bu çağdaş tağutlar Allah'ın adını kullanarak insanları kendi peşlerinde sürüklemektedirler.


Bilinçsiz halk yığınları Rablerine hiçbir şekilde laf söyletmezken farkında olmadan başka Rablere hakem olma yetkisi vermek suretiyle derin sapıklığın içerisinden bir türlü çıkamamaktadırlar.

Muhsin iyi üyemiz


Yukarıdaki vermiş olduğunuz kabir meleklerinin ölenlere sual sorması hadisi sağlam senetlere dayalı bir hadis değildir. Onu iyice araştırmanızı bir müslüman olarak tavsiye ederim

Allaha emanet ol
__________________
Kimin Ne Dediği Değil / Allah'ın Ne Dediği Önemli.
Alıntı ile Cevapla