Cevap: Müslümanlarda Hadis Paradoksu Selamun Aleykum Arkadaşlar bu mevzuyu bizler aylar önce çok detaylı bir şekilde mülaza etmiştik. Fikirlerimiz bazı arkadaşlarımız tarafından kabul gördüysede bazı arkadaşlarımız tarafından da tenkite maruz kalmıştı. Kur-an daki peygamber tanımı hakikakten çok önemli ve mühim bir meseledir. Eğer Kur-an daki peygamber tanımını Allah'ın istediği şekilde yapabilme yetimizi kaybedersek tıbkı barışş arkadaşımızın şu cümlelerini kullanmak zorunda kalırız. Kişiden bile rivayet almayan bu kişilerin oluşturmuş olduğu bu ilim güvenilir olmaz mı hem sevap vaad eden hadislerde ne olabilirki barışş adlı üyeden alıntı. İşte bu mantık duru ve tertemiz olan Allah'ın vahyinin bidat hurafe israliyat gibi bir çok yalan yanlış bilgiler dinin içine karıştırılmıştır. Cenabbı Allah maide suresinde mealen " bugün dininizi kemale erdirdim sizin için islam dinini beğendim sizin üzerinize nimetimi tamamladım" buyurarak dinin aslını oluşturan meselelerde son noktayı koymuştur. Bizler bugün kalkıp şunuda yada bunuda din adına söylersek yada yaparsak ne olur dediğimiz vakit işte ortaya adı islam olan fakat islamın i si ile alakası olmayan bu kadar grup fırka ortaya çıkmış olur ki çıkmıştır. Peygamberi tanımlarken bile bizler kendi kafalarımızdaki yada geleneksel aile yapımızdaki peygamber tanımını yapamayız bizler ancak Allahın tarif ettiği peygamber tanımını doğru şekilde anlayıp Peygambere o şekilde itaat etmek zorundayız. Kimi insanlar peygamberi allahın ortağı olarak görürken kimi insanlar peygamberi bir postacı gözüyle bakmaktadırlar. Bu konuyla ilgili bu sitede makalelerim vardır dilerseniz onlara bir göz atabilirsiniz. Kısaca özetleyecek olursak Kuran Peygamber ilişkisi romanın beyaz perdeye aktarılması şekli gibidir. Kişi romanı okur fakat romanı kafasından tam olarak tasavvur edemez ancak aynı romanı film şeklinde beyaz perdede görünce romanı çok daha iyi anlamaya başlar. Daha evvel ""Allah ve rasulunun arasını ayıranlar"" başlıklı bir makale yayınladım. nisa/ 150 ayeti işleyerek allah ve rasulunun arasını ayıranların kafir olduklarını dile getirdim zaten ayet çok açık. Günümüz belamlarına ve ilahiyatçı prof müsveddelerine gelince onlara aslında söylenecek çok sözlerim vardır fakat terbiyem buna müsait değildir. Ramazanı dört gözle bekleyip ayda 40-50 binlara ceplerine indirme hayalleri ile yaşayan sonrada ramazan akşamları islam gibi ulvi bir dini adeta bir çiruk (masal) mış gibi anlatanlara ancak en büyük cezayı rabbim verecektir. Allah'a emanet olunuz
__________________ Kimin Ne Dediği Değil / Allah'ın Ne Dediği Önemli. |