Tekil Mesaj gösterimi
Alt 14 Ekim 2011, 11:13   Mesaj No:16

Medine-web

Medineweb Site Yöneticisi
Medine-web - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Medine-web isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 1
Üyelik T.: 14Haziran 2007
Arkadaşları:8
Cinsiyet:Erkek
Yaş:50
Mesaj: 3.047
Konular: 340
Beğenildi:1308
Beğendi:422
Takdirleri:9472
Takdir Et:
Standart Cevap: Müslümanlarda Hadis Paradoksu

Alıntı:
la diyebilmek Üyemizden Alıntı Mesajı göster
Ne demek ya hadisler belli kişilerce tahlile tabi tutulmuş ,tamamda imam buhari niye rivayet edilen sözlerin ayırımına gitmişte İmam ebuhanifeden nakil yapmamayı kendine dustur etmiş.Hadis alimleri bile kendi aralarında mutabık değildirler ki SİTE YÖNETİCİSİ ABDULMELİK,hocanın açıklamasına göre HADİS[SÖZ],leri kabul etmemek İMANISIZLIK OLUYOR.O zaman,Ebu hanife ve buhari arasında hangisi İMANSIZ.... Yaptığınız açıklamadaki iddanız ne kadarda SAKAT FARKINDAMISINIZ.
...
yazdıklarıma dikkatlice baksaydınız biraz daha sağlıklı dşünebilirdniz.hadisleri kabul etmeyen demedim,sünneti red eden dedim.verdiğim ayetler ile peygamber tartışılımamaz.kavli ve fiili sünnetleri peygamber demektir.bizim sorunumuz sünnet değil itirazımız da olamaz haşa.sorunumuz bize gelen hadislerin ,muhadisleri tarafından süzgeçten geçirilmiş halidir.mutevatir hadis dışında bağlayıcı hadis çeşidi yok.birisi dese ki bu hadistir ama kabul etmiyorum.iman gider.ama dese ki bunun hadis olduğunda kuşkum var dese alimlerin ittifakına göre amel etmeyebilir.
cuma saati yaklaşıyor sonra devam ederiz.ama size düşünmeniz için iki soru soracağım.sünnetin kesinlikle bu dinin yaşanması için şart olduğunu göreceksin.
1-meni mi pis sidik mi ? sidik tabii.peki neden meniden dolayı boy abdesti lazım da ,sidikten dolayı sadece abdest ?pis olandan dolayı boy abdesti alınması gerekmez mi mantığa göre ?
2-oruçmu namazmı daha önemli ? namaz tabii...peki neden hayızlı kadın oruç kazasını yapmak zorunda da,namaz kazasından muaf? mantık gereği namazın kazası daha önemli değil mi?
sünnet olmazsa siz bu gibi sorularla batarsınız bizide batırırsınız dini de.
__________________

Büyükler fikirleri,Ortalar olayları,Küçükler kişileri tartışır.
Alıntı ile Cevapla