Tekil Mesaj gösterimi
Alt 14 Ekim 2011, 12:50   Mesaj No:17

bilinmez

Meal Gurubu Üyesi
Medineweb Emekdarı
bilinmez - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:bilinmez isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13966
Üyelik T.: 27Haziran 2011
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 2.154
Konular: 309
Beğenildi:180
Beğendi:15
Takdirleri:560
Takdir Et:
Standart Cevap: Müslümanlarda Hadis Paradoksu

Alıntı:
Abdulmelik Üyemizden Alıntı Mesajı göster
yazdıklarıma dikkatlice baksaydınız biraz daha sağlıklı dşünebilirdniz.hadisleri kabul etmeyen demedim,sünneti red eden dedim.verdiğim ayetler ile peygamber tartışılımamaz.kavli ve fiili sünnetleri peygamber demektir.bizim sorunumuz sünnet değil itirazımız da olamaz haşa.sorunumuz bize gelen hadislerin ,muhadisleri tarafından süzgeçten geçirilmiş halidir.mutevatir hadis dışında bağlayıcı hadis çeşidi yok.birisi dese ki bu hadistir ama kabul etmiyorum.iman gider.ama dese ki bunun hadis olduğunda kuşkum var dese alimlerin ittifakına göre amel etmeyebilir.

Cevab.Hadislerin süzgeçten geçirilme işini örneğin imam buhari yapmış o dönemde ,hadis denilen her sözü alıp SÜZGEÇ[ki size göre bu süzgeç ne o da önemli] ve kendi süzgecinde ne kalmışsa onu yazmış.ve her insan gibi imam buharide yanılacağı yerlerde olabilir kesinlik sadece Allah a aittir.veda hutbesinin içeriğinde bile BURDA BULUNANLAR BURDA BULUNMAYANLARA İLETSİN,OLURYA BURDA BULUNMAYAN BURDA BULUNANLARDAN DAHA İYİ ANLAYA BİLİR DİYEDE SÖZ VAR BUNU YAZAN KAYNAKLARDA.İşte bende imam buhari veya başka bi muhaddisin adı ile yazılmış günümüz yazar veya söz ravilerinin söylediklerini TIPKI İMAM BUHARİ VEYA SİZİN DEDİĞİNİZ GİBİ Bİ SÜZGEÇTEN GEÇİRİLMESİ GEREKTİĞİNE İNANIYORUM, BUNUN NERESİ YANLIŞ,NERESİ İMANSIZLIK MIŞ ....[dikkatlice sizde baksaydınız biraz daha sağlıklı düşüne bilird ve öylede anlatabilirdiniz]..BURDA ÖNEMLİ OLAN KİŞİNİN SÜZGECİ ne, BENİM SÜZGECİM KURAN HER SÖZÜ KURANA ARZ EDERİM KURAN SÜZGECİNDE KALIRSA ALIR KALMASA ATARIM....Bunun nersi yanlış şablonik olmayalım ...

cuma saati yaklaşıyor sonra devam ederiz.ama size düşünmeniz için iki soru soracağım.

CEVAB.Allah bütün müslümanların cumasını mubarek kılsın..

sünnetin kesinlikle bu dinin yaşanması için şart olduğunu göreceksin.
1-meni mi pis sidik mi ? sidik tabii.peki neden meniden dolayı boy abdesti lazım da ,sidikten dolayı sadece abdest ?pis olandan dolayı boy abdesti alınması gerekmez mi mantığa göre ?

CEVAB.Güzel abim işte anlamak istediğimiz de bu durya,Siz meni ile sidiğin kıyasını yaparak bi hüküme giderseniz ilk başta yanlış kıyastan çıkacak sonuçta yanlış olur.Bir fiilin ne olduğunuda ve daha sonra ne yapılacağının hükmünüde yolunuda Allah belirler hükmü Allah koyar rasulleride uygular yalnız anlaşılmayan rasulullah sanki verilen hükmün dışında bi hüküm koyma yetkisi varmış gibi anlatımlardır.
2-oruçmu namazmı daha önemli ? namaz tabii...peki neden hayızlı kadın oruç kazasını yapmak zorunda da,namaz kazasından muaf? mantık gereği namazın kazası daha önemli değil mi?
sünnet olmazsa siz bu gibi sorularla batarsınız bizide batırırsınız dini de.
cevab.Bakın burdada aynı yanlış kıyaslar,Kurana göre her ikiside önemli,namazın önemi orucun önemsiz veya bi alt kademede olduğunu göstermez ve bu ikisi arasında bi hükme varmak gibi bi sorumlulukta yok hangisi daha önemli.Ayrıca oruçlu kadın hayızdan dolayı değil,hastalıktan dolayı orucunu sonra tutabilir.çünkü abdest namazın farzıdır,orucun değil,abdest orucun şartı olmuş olsaydı insanlar oruçluyken tuvalete gidemezlerdi,.bide ben mantığa göre değil MANTIĞA YÖN VEREN ALLAHIN VAHİSİNE GÖRE GİDERİM,ALLAH NASIL UYGUN GÖRMÜŞSE BENİM İÇİN O MANTIKLIDIR...
Alıntı ile Cevapla