Konu Başlıkları: Mevlanadan Sözler-Medineweb
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 15 Ekim 2011, 23:12   Mesaj No:125

kamer34

Medineweb Sadık Üyesi
kamer34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:kamer34 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13038
Üyelik T.: 14 Aralık 2010
Arkadaşları:9
Cinsiyet:
Memleket:istanbul
Yaş:54
Mesaj: 871
Konular: 41
Beğenildi:6
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: Mevlanadan Sözler

Hazreti Mevlana, Kadiri tarikatında idi. Soyu baba tarafından Hz. Ebu Bekr-i
Sıddîk'a, anne tarafından İbrahim Edhem hazretlerine ulaşmaktadır. Babası
sultan-ül-Ulema Muhammed Behaeddini Veled büyük âlim ve Veli idi. Daha çocuk
iken babasının kalbindeki feyizlere kavuştu. Beş yaşında iken kiramen
katibin meleklerini, Evliyanın ruhlarını ve sokaktaki cinleri görürdü.
(Nefehat)
Semihh adlı üyeden alıntı
Selam hidayete tabi olanlara olsun

İnsanlar soy itibari ile Allah indinde değer kazanmazlar. İnsanlar takva ve iman derecelerine göre değer kazanırlar. Eğerki soy itibari ile insanlar insanlardan daha üstün kabul edilmiş olsalardı hz. Nuhun oğlu yada hz. Ademin oğlu cennete giderlerdi. Bu tarz mantıklar ve yaklaşımlar islam dininin nazarında hiç bir değer teşkil etmezler.

Bundan dolayı hz. Muhammed (sav) mealen “Kızım Fatıma babam peygamberdir diye sakın takvadan geri durma diye” kızına hatırlatma yapmıştır. Yok efendim falanca kesin soyu filanca peygambere dayanmıştır yok efendim filanca kesin soyu şu sahabilere dayanmıştır diyerek üsküdarlarda, beylerbeyinde, lüx villalarda yaşayan şeyhlerin ve çocuklarının altında son model jeeplerin olduklarının bizzat şahidiyim.

Benim anlayamadığım şey şu bizler başka yaratıkların soyundanmı geldik,elbetteki bizlerde peygamberler soylarından geldik. Allahın rasulu (sav) veda hutbesinde “hiçbir ırkın bir ırktan üstünlüğü olmadığı gibi acem olanın acem olmayandan da üstünlüğü yoktur,Allah katında üstünlük ancak takva iledir” buyurmuyormu?
Bu tarz şeyh evliya seyyit gibi kavramların arkasına koskoca bir din sığdırarak el etek öptürenleri kabul etmemek eğer vehabilik ise evet ben şahsen vehabiyim.

Tevbelerin birtek sahibi olan yüce Allah’ı bırakarak bizler tevbe kabul edicileriz diyerek insanları tevbe almaya çağıranları red etmek eğer ehli sünnet milleti olmaksa evet ben ehli sünettenim.
Aslı astarı olmayan çiruklerle (masallarla) insanların kafasını bulandırmak yada kendi kafamızdan bazı insanları Allah’ın katında evliya peygamber dostu peygamber komşusu ilan etmek ise işin ayrı bir vehametidir.

Allah dostu ve Peygamber dostu kuran ve sünnete uyanlar bu yolda yaşayanlar ve bu yolda malları ile canları ile mücadele verenlerdir. Kimin Allah’ın katında makbul olduğuna dair elimizde bir belge varmış gibi daha şimdiden cenneti parsellemek biz müslümanların kabul edeceği birşey değildir.

Biz müslümanlar ancak şöyle diyebiliriz müminler cennete kafirler cehenneme gireceklerdir bu Allah’ın değişmez vadidir.
Sayın üyemiz semihh bey biz burada ne yazarsak yazalım biliyorum ki siz yine bildiğiniz gibi inanmaya devam edeceksiniz. Size bir müslüman olarak söyleyceğim şey şudur,henüz 5 yaşında şunu görmüştür yada henüz 5 yaşında bunu görmüştür,gibi teranelere fazla itibar etmemenizdir.

Allah’ın rasulunu bir hatırlayın “O facia günkü Taif vakasını hatırlayın” Bedirdeki mübarek dişinin şehit edilişini hatırlayın “hz. Hamza gibi bir çöl Aslanın bir mızrak darbesi ile nasıl şehit oluşunu hatırlayın.

Hayalleri bırakıp Allah’ın yeryüzündeki sebep ve sonuç kanunlarına göre hareket edin. Uçtu kaçtılar üzerine bina edilmişler dinler asla islam olamaycağı gibi kurana ve rasulullahın hayatınada terstir.
O peygamberdirki Mekke de üç yıl ambargoya tabi tutulmuş ve açlıktan karnına taş bağlamışlardır.

Fakat bazı kesimlerin evliyaları Mars’lara Venüs’lre yada dünyanın bir ucundan öbür ucuna uçup durmaktalar. Yani tüm fizik kurallarını ezip geçmektedirler. Şimdi belkide diyeceksinizki bunlar Allah için zor şeylermi,tabiki hayır. Daha evvelde söyledim bu dünyada sebep ve sonuç kanunları vardır bu sebep ve sonuç kanunlarınıda yaratan yine yüce Allah’tır.

Örneğin bir insan 34 katlı bir binadan aşağıya düşse normalde ölmesi lazımdır fakat yüce Allah dilerse o kişi ölmez,o kişinin ölmemesi onun alim yada evliya olduğu anlamına gelmez.
Size bol bol kuran okumanızı tavsiye eder

Allah’a emanet olunuz derim
__________________
Kimin Ne Dediği Değil / Allah'ın Ne Dediği Önemli.
Alıntı ile Cevapla