Cevap: herkeslerin kurban bayramı mübarek olsun Bayramlar müslümanlar için çok önem arz ederler. Fakat islamdaki diğer kavramlar gibi bayram kavramıda mahiyeti ve içerikliği bakımından olması gereken şeklinden çok uzak bir anlayış içerisinde geçmektedir. Şeker bayramı şeker ve tatlılar kurban bayramı “İstanbul çok güzel şiş kebap çok güzel yine gelecek ben” misalı gibi algılanmaktadır. Müslümanların din kardeşliğini iliklerine kadar his etmeleri yek vucüt olduklarını tüm müsteşriklere adeta gövde gösterisi yapmaları gereken günler olmalıdır. Bu anlayışlardan yoksun müslümanlar! Dini bayaramları adeta plajlarda tatil yapmak üzere hayal ederler. Kimiside kurban keser kurbandan arta kalan iç organları ve kemikleri sözde kurban etini dağıtıyorum gösterişinden yada vicdanını rahatsız eden o manevi duyguyu bastırmak için yaparlar. Kısacası her dini meselelerimizde olduğu gibi dini bayramlarımızdada sorun vardır. Daha doğrusu bizim müslümanlığımızda sorun vardır dersek daha yerinde olacaktır. Kurban kesmek yüce rabbimizin emir ettiği ibadetlerden bir tanesidir. Her müslüman bu eylemi bir ibadet olarak algılamalı ve kurbanın en güzel etlerinden ihtiyaç sahiplerine dağıtmalıdır. Tüm müslümanların bayramı mübarek olsun diyor............. devamını inşallah başka arkadaşlara bırakıyorum.... Not bayram: Müslümanların bayramı 7 kasım pazartesi olduğunu hatırlatırım. Allah’a emenet olunuz
__________________ Kimin Ne Dediği Değil / Allah'ın Ne Dediği Önemli. |