Serpil bacım tasavvufu ya tam olarak bilmiyoruz yada gerçekten güzide sahabilere iftira tıyoruzda bunun farkında değiliz.
Tasavvuf Ebuzeri Ğifariyle başlamış diyorsunuz Allah aşkına bana söylermisiniz Ebuzeri Ğifarinin hayatının hangi alanında fenafillah vardır yada Ebuzer nerde ben enelhakkım demiş yada yada seyrisülük seyahatlareni yapıp Mars gezegeninde bazı insanları alıp dünyaya getirmiş.
Bir tv i kanalında bir prof konuşuyordu ibn-i arabinin Mars gezegenine gittiğini (ki: muhittin arabi kendi kitaplarında fena aleminde yolculuk yaptığını 7 arşı nasıl geçtiğini uzun uzun anlatır.) ve bu gezegende 25 tane insan yanına alıp dünyaya getirip yerleştirdiğini söylüyordu.
Bu zat prof olmuş ama adam olamamış ki böyle bir hurafeye inanabiliyordu. Bizler bir düşünceyi savunurken o düşüncenin islam dinine uygunluğunu muhakkaki araştırmak durumundayız. Şimdi şu ayete bir bakalım
“...Bugün size dininizi kemale erdirdim, üzerinizdeki nimetimi tamamladım ve size din olarak İslam'ı seçip-beğendim. Kim 'şiddetli bir açlıkta kaçınılmaz bir ihtiyaçla karşı karşıya kalırsa' günaha eğilim göstermeksizin- (bu haram saydıklarımızdan yetecek kadar yiyebilir.) Çünkü Allah bağışlayandır, esirgeyendir.”(maide 3)
İşte Kur’an-ın son inen ayeti cenabbi Hak bu dinin isminin islam olduğunu mensuplarının müslüman olarak anılmaları gerektiğini ve bu dinin tüm hükümlerinin tamamlandığını bu ayette ayen beyan açıklamaktadır. Kim bundan sonra kalkıp yeni bir din icat edip buda islamın genişletilmiş şeklidir yada batını şeklidir derse asıl vicdansızlık budur.
Bu davranız düpedüz Allah’ın dinine tecavüzdür.. Biz müslümanlar asla böyle bir yaklaşımı kabul etmeyiz. Müslümanlar şuna iman etmişlerdir..
“Allah ve rasulu bir işe hüküm verdiği zaman inanmış mümin erkeğe inanmış mümin kadına işlerinde muhayerlik hakkı yoktur.”Ahzap/36
Serpil bacım tasavvuf geniş bir alandır diyorsunuz bu doğrudur..Fakat doğru olan birşey daha vardırki oda şudur islam dini ile hiçbir alakası söz konusu değildir.. Tasavvuf panteizmin başka bir versiyonudur..İslam tevhid ve şirk mücadelesi üzere bina edilmiştir.
Allah’ın dinine karşı hadlerini aşarak (tağut) kendilerini peygamberlerin soylarındalarmış gibi lanse ederek insanların kanını emen ve düşüncelerini şirk üzere bina eden kişi ve kişiler tabiki islam dini karşısındaki tanımı ya tağuttur yada müşriktir.
Cahil olan müritler şunu hiç akıl edemiyorlarmıki ebuleheb peygamber efendimizin amcası idi. Yani peygamber soyundan idi. Ebu leheb peygamber soyundandır diye Allah ona imtiyazmı tanıdıki şuanki sözde seyyitler! (ŞARLATANLAR) kalkıp ilahlık iddiasında bulunuyorlar..
Kısacası bu dinin sahibi yani din günün sahibi bu dinin tanımını nasıl yaşanması gerektiğini ne bu şeyhlerin nede bizim tekelimize bırakmamıştır. Bu dinin çerçevesini tüm berraklığı ile kuran ve sünnetle açıklamış bizlerden buna teslim olmamız emir edilmiştir.
İslam terimin bir anlamıda teslim olmaktır.