Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01 Aralık 2011, 17:43   Mesaj No:7

mdm1

Avatar Otomotik
Durumu:mdm1 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 14647
Üyelik T.: 19 Kasım 2011
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 56
Konular: 4
Beğenildi:0
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: Tasavvuf Düşmanlığı Cehalettir!

(Dün yazdığım fakat sistemdeki hata kaynaklanmasından dolayı gönderemediğim yazı)


Aleyküm selam İqra kardeşim. Hoşgeldiniz, ben de sizin gibi yeni katılanlardanım.

İlk yazıyı okuyunca üzerine bir şey yazıp yazmamakta çok düşündüm. Meselenin sürekli polemikler üzerinden kısır kalacağı endişesiyle yorum yapmakta istememiştim. Ama emin olun duygularıma tercüman oldunuz.

Demişsiniz ki;

__________________________________________________ ________

Yani günümüzdeki herhangi bir tasavvufi ekol olmasınki,içinde İslamın temel kriterleriyle çakışmasın.Bu konuda da,tasavvuf önderlerinden,gerek geçmişte gereksede günümüzde herhangi bir istisnaya rastlamak mümkün değil maalesef.
__________________________________________________ ________


Tespitinizde okadar haklısınız ki, örneğin 6 ciltlik mesnevi araştırmamda o kadar İslam değeriyle zıt beyit var ki; üzerlerine sayfalar dolusu tartışma üretilebilir. Israrla insanların henüz okumadıkları veya yüzeysel bir okuyuşla kavrayamadıkları bu saçma yazıtları nasıl savunabiliyorlar bende şaşırıyorum doğrusu.
Bir forumda bu konularda tartışırken, kendisini türkiyedeki en uzman vahdeti vucutçu ilan eden biriyle tartışmamızda, 3 gün sonra uzmanlığının cehaletini örtmekte kullandığı hakaret olduğunu ortaya koyuvermişti. Adam daha hudus, cevher, araz, vacip, mümkin, mutlak, varlık kavramlarını, stoacı felsefeyi ve panteist, dehriliği, kainatperesliği öğrenememiş, ama hararetle kuru bir vahdeti vucut savunuculuğuna geçmişti. Bunları birer örnek olarak verdim.
Katkı ve paylaşımlarınızı görmek isterim kıymetli kardeşim.

Selam ve dualarla...
Alıntı ile Cevapla