Medineweb Site Yöneticisi Durumu: Medine No : 1 Üyelik T.:
14Haziran 2007 Arkadaşları:8 Cinsiyet:Erkek Yaş:50 Mesaj:
3.071 Konular:
340 Beğenildi:1382 Beğendi:464 Takdirleri:10171 Takdir Et:
| Cevap: Tasavvuf Düşmanlığı Cehalettir!
la diye bilmek,
almış olduğun bu niçkin şerhine teredütsüz iman ediyorum.nefes aldıkça Allaha baş eğmek için Tağuta,hurafeciliğe,uydurmaya,saçmalıklara baş kaldıran bir kardeşinizim inşaallah.abdulmelik ile Yaralı_Sine diye iki ayrı niçk kullanıyorum.yaralı sinenin yazdıklarına yapılan eleştirilere muhatap olarak kısaca cevaplıyacağım inş;
1-hiç bir cemaate mensup değilim,hepsinide okuyorum.bir eğitimci,araştırmacı olarak kütüphanemde incil tevrat humeyni şeriati teymiye abduh elbenna kutup geylani gazali ikbal rabbani marks aristo zertüşt vs gibi geniş bir yelpazeden faydalanıyorum,hepsini teredütsüz okuyorum.felsefeyı okuduğumda yada teslis çıkmazını veyahut yahudilerin inanç faşizmini,yahut islamin bazı bataklık olan cemaatlerini okuduğumda,islama bi kez bi kez bi kez daha iman ediyorum(ey iman edenler iman ediniz).yada "edebi edepsizlerden öğrendim" diyen lokman as misali...
2- kuran ve sahih sünnet dışında hiç bir delili kaynağı kabul etmedim etmiyorum.kuran ve sünnetin arasını ayıranlarıda kabul etmiyorum.Allah ve resulunu çakıştıranları da...mezhepliyim mezhepçi değilim,mezhepleri red edip,kendi kafasına göre kurana girişenleride...bir alimdeki,eserdeki bir kusur ile,tüm doğrularını red eden toptancılarıda...bir alimde görülen doğru ile tüm eseri kabul eden toptancılarıda...sizin la diyebilmek'ten bunu anlıyorum.tek tartışılmaz kayan kuranı kerimdir,tek tartışılmaz insan hz muhammeddir.diğer vs lerin doğrularını alır yalnışlarını iade ederiz.gazali gibi bir alimden çok faydalanmışımdır ama tasavufçu değilim,ibn teymiye gibi bir alimden de faydalanmışımdır ama vahhabi değilim.imam humeyniden de faydalandım şia değilim.şiayı vahabbiyi sunniyi mezhepliyi selefi kuran sünnet sofrasında toplayıp dilediğimden faydalanıyorum.soğanı sevmediğim için küfür etmem,kullanmam da.sevmediğim için küfür tekfir yolunu seçmem,faydalanmam ama saygı duyarım.KISACASI TEK İSİM OLMASI GEREKEN İSLAM,ONLARVA ÇEŞİTLİ AD ALTINDA DAĞILMIŞSA,HEPSİNİ İSLAM ÇERÇEVESİNDE KARDEŞİM BİLİRİM,SEVDİĞİM KARDEŞLERİMLE NAMAZ KILARIM,SEVMEDİĞİM KARDEŞLERİME SELAM İLE YETİNİRİM.
3-islam cemaatleri özelikle tasavuf kolları konusunda iqra kardeşimle bir noktada hem fikirim.içlerinde ebu lehebleşen müşrikler olduğu gibi,ebu talipleşen gurur hastalarıda vardır,ebubekir gibi imanında berraklığı seçenleride vardır ama ömer gibileri malesef bulamadım görmedim duymadım.bu yelpazenin hepsine iman ehli diyemiyeceğim gibi müşrikde diyemem,çünkü bu benim işim haddim görevim değildir.tasavuf dalındaki şirk bataklıkları ile gerek sanalda gerek reelde hep mucadele etmişimdir.abdulmeliğin medineweb de bu konudaki 1 yıl önceki mücadelelerini araştırabilirsiniz..eğer sizin dediğiniz gibi tasavufun hepsi müşriktir dersem ki allaha sığınırım,imam gazali,bediüzzaman,geylani gibi alimlerden haya eder kul haklarından korkarım.en önemlisi görevli olmadığım bir konuda konuşmaktan haddimi aşarım.sizede tavsiyem tekfirden uzak durun...eleştirmek ile tekfir farklı konudur ve farklı sorumlulukları vardır.tekfir edeceğiniz kişi isabet değilse o söz size döner (hş).
4-tv lerde çıkan bazı palyaço buzuntuları,televole alimleri(!),be'lam kırıntıları,la diyebilmek kardeşimizin eklediği videoları(ki bu palyaçoların sayısı bir elin parmaklarını geçmez),tüm tasavufun temsilcileri olarak bize bunları sunarsanız,gülünç duruma düşersiniz.fadime,müslüm,cübbeli,yahya işte tasavuf budur oh ne ala!
5-islama sokulan,dayatılan,bidat, hurafe, saçmalık ,uydurma, rüya, keramet, uçmak kaçmak, şirk,rakiplerini tekfir etmek,kendi izzetini başkasının zilletinde aramak,kuran sünneti dışlayıp kendi kaynaklarını dayatmak,mürşitlerini peygamberden daha alim gören ukalalar............. vs vs vs bunlara destek veren,tavsip edenlerden Alaha sığınırız.....
saygılar...
__________________ Büyükler fikirleri, Ortalar olayları, Küçükler kişileri tartışır.
|