Öncelikle ALLAH subhanehunun bizlere seçtiği, bizden razı olacağı ve beklediği şahsiyet kimlermiş bakalım. ALLAH subhanehu bizden şucular, bucular, ondanlar, bundanlar diyerek ayrılık ve tefrikaya düşmemizi mi, yoksa sadece yararlı işler yapan, ALLAH subhanehuya davet eden Müslümanlar olmamızı mı bekliyor görelim.
Bakara 132
Bunu İbrahim de kendi oğullarına vasiyet etti, Yakub da: Oğullarım! Allah sizin için bu dini (İslam'ı) seçti. O halde sadece müslümanlar olarak ölünüz (dedi).
En’âm 125
Allah kimi doğru yola iletmek isterse onun kalbini İslam'a açar; kimi de saptırmak isterse göğe çıkıyormuş gibi kalbini iyice daraltır. Allah inanmayanların üstüne işte böyle murdarlık verir.
Âl-i İmrân 19
Allah nezdinde hak din İslam'dır. Kitap verilenler, kendilerine ilim geldikten sonradır ki, aralarındaki kıskançlık yüzünden ayrılığa düştüler. Allah'ın ayetlerini inkar edenler bilmelidirler ki Allah'ın hesabı çok çabuktur.
Âl-i İmrân 85
Kim, İslam'dan başka bir din ararsa, bilsin ki kendisinden (böyle bir din) asla kabul edilmeyecek ve o, ahirette ziyan edenlerden olacaktır.
Maide 3
Bugün size dininizi ikmal ettim, üzerinize nimetimi tamamladım ve sizin için din olarak İslam'ı beğendim. Kim, gönülden günaha yönelmiş olmamak üzere açlık halinde dara düşerse (haram etlerden yiyebilir). Çünkü Allah çok bağışlayıcı ve esirgeyicidir.
..........
Demekki buraya kadar anlatılan ayetler bize, İslam yani müslüman olmamızı emrediyor.
Bunu neden yazdım, sürekli yazılarınızda biz sünniler gibi cümlelerle neden benim adımı da bir gruba taraf yapma derdindesiniz anlamadım. Üstelik ısrarla müslüman olmadıklarını kendileri ilan eden bir grubu sözde birlik adına savunurken, aynı mesajın içinde biz sünnilerde diyerek ayırım yapmanızda çok garip olan bir yaklaşım olmuş.
Artı; hala madımakta yaşanan olayı , kimlerin yaptığı, kimlerin dahil olduğu, kimlerin göz yumduğu belli olmamasına karşılık SÜNİİLER yaptı diyerek bir topluluğa tümden maletmeniz, ciddi manada niyetinizin birleştiricilik ve hoşgörü mü olduğunu, yoksa tarafgirlik ve körüklememi olduğunu kuşkuya düşürmektedir. (yazdıklarınızı iyi okuyun lütfen).
Kardeşim, birincisi ben ne zaman burda sünniyim dedim ki, bana veya sözde inandırdığın inanca,başkalarınca bir yerde işlenmiş suçu hepten yükleyebilesin.
İkincisi, katliam yaptığını iddia ettiğin gruba karşı savunduğun grupta, bebeklerine varıncaya kadar öldürerek Başbağlarda misilleme yapmış mı? Yapmış... Buna göre yani senin dediğin yoruma göre sünniler katliam yapmış, alevilerde onlara misilleme yapmış ve öcünü almış olmuyor mu_? Oluyor... Peki neden hala bu mağdur fasaryası ve ne için...
Peki hala alevi dediğin grup neyin ajitasyonunu yapıyor, nedir bu yalan ağıt ve zırlama kardeşim, bunun psikolojik tabiri magduru oynayıp ,zalim olmak isteği midir_?!!!
Hem tekrar ediyorum tasvip etmediğim onaylamadığım bir suçu nasıl bir başka inanca komple giydirebiliyorsun ve benim inancımı bilmeden de nasıl beni aynı katagoriye sokuyorsun. (bunlar anlaşılır şeyler değil)
Önceki yazımda açıkça dedim, olayı ilk kışkırtan ateist fiğürlerden tutunda, olay anında tedbir alınmamasına, olaya katılanların içerisinde PKK taraftarlarının olmasına kadar, siz sürekli olaylara karışanlara sünni diyorsunuzda,karışanlar içine PKK marksist-leninist bir örgüttür, birçok kritik sürecin irdelenmesi gerekir. Tekrar ediyorum olaylar daha ilk başlamadan zaten sünni dediğiniz kesime yönelik bir kışkırtma, bir ajitasyon operasyonu mevcuttu. PEKİ HALA BUNLARI NEDEN GÖRMÜYORSUNUZ_?
Sonra demişsiniz ki;
__________________________________________________ _______________________
Suçlar kişiseldir demişsin. Ben de diyorum ki o suçu işleyen kişi neden hep sünnilerden oluyor. neden yakılan bir alevi onu yakan sünni oluyor. Hani biz kendimizi gerçek müslüman olarak hep görüyoruz ya, onları müslüman olarak görmüyoruz ya ondan soruyorum. Bu işte bir terslik yok mu. Emevi zamanında alevi kıyımı, osmanlı zamanında alevi kıyımı, daha düne kadar maraş çorum sivas da kıyım. Bunlara bir şekilde kılıf uydurulup şundan bundan olmuş diyebiliriz.
__________________________________________________ ________________________
Bir cümlenizde alevilerin ibadet şekilleriyle alay edercesine demişsiniz. Önce şunu anlatayım, bunlar İslamın emrettiği bir ibadet değil, ayrıca aynı eleştirimi sünni diye dillendirdiğiniz tarikatların içinde yaşanan, hırrada mırrı forklöre kadar eleştiren ve kabul etmeyen biriyim. İslamda olmayan bir ibadetin türetilmesine karşı olmam çok doğal, heleki kendilerini müslüman olarak nitelemeyenlerin davranışlarınıda İslama göre ibadet olarak görmem mümkün değil.(birileri benim değerlerimi mami, İslamik gibi ifadelerle sürekli aşağılar ve kücümserken, ben onların değerlerini nasıl tanırım)
Benim asıl sıkıntım şu; Kur"ana inanmamak herkesin hakkı, ama sazına telli Kur"an adı takmak kimsenin haddine değil. Benim değerim, inancım kimsenin eğlencesinin, sazının bileşke adı olamaz. Soruyorum size bir hristiyana gidipte bizim sazımız İncil deseniz, bunun neresi hoşgörülebilir veya bahsi edilen sözde hoşgörüye nasıl sığabilir.
Oruç meselesine gelirsek, İslamın emrettiği ramazan orucu farklıdır, bahsini ettiğiniz grubun muharrem orucu farklıdır. Kaldıki hristiyanlarda,yahudilerde,hindulardada oruç vardır. Oruç tutmuş olmaları ise asla müslüman olmaları anlamına gelmez.
Bahsini ettiğiniz grupların ekserisi heteredoks inacına sahiptir. Tekara ediyorum kendilerini müslüman olarak adlandırmadıkları gibi, müslümanlrın hiçbir inancını benimsememişlerdir.
Kıymetli kardeşim Emevi zamanında Alevilik diye bir oluşum yok. Safeviler sonrası olan olaylarda siyasi imtiyaz kavgasından başka bir şey değil. Günümüze doğru gelirsekte, Halaçoğlunun bir dönem ağzından kaçırdığı gibi, ermenilerin kendilerini çalkantılı dönemlerde gizleyebilmek için aleviyiz demeleri, çoğununda günümüze kadar alevi olarak gelmeleridir. Bunada yalan diyeceksiniz ama, e bakın bakalım erivandaki ermeniyle bazı alevilerin fizyolojik benzerliklerine. Bunu sakın kimse bir aşağılama olarak yazdığımı filan dillendirmesin ha. Bu Halaçoğlunun secerelerdeki keşfine, ve benim yıllar öncesine kadar savunduğum fizyolojik benzerliğe dikkat çekmemden başka birşey değil. Halaçoğlu daha sonra sözünden dönmüştür öyle demek istemedim demiştir çünkü, secereler ve kanbağı üzerinden türkiyede bir araştırma yapsanız, orta asya ve mongolit tipinde çekik gözlü türklerin ne kadar sayıca az olduğu sonucuna varırsınız ki, buda adı Türkiye olan sistemin yıkılması anlamına gelir. Halaçoğluna bu tehlike hatırlatıldığı için iddiasından dönmek durumunda kalmıştır.
Ayrıca alevilikte ana erkil düşünce yapısının olması, tıpkı yahudilikteki erkek nesillerinin çoğunu savaşlarda kaybetmelerinden dolayı, nesillerini devam ettirme kaygısıyla şekillenmiştir. Anadolu mitolojisi kibelenin, yine eski kült inançlardan antik mısır ilahları, üçlemesi Sokar, onunla bütünleşen Öziris ve karısı aslan başı Zahmet, bulaşıcı hastalıkları insanlara verir, alevilerde İlah,Muhammed,Ali üçlemesi ve, şifa dağıtan ana şeklinde karşımıza çıkmaktadır. Hristiyanlıkta ise bu Meryem ana, ve baba, oğul, kutsal ruh üçlemesi olarak karşımıza çıkmakta.
Alevilik inancına dair kendi kaynaklarından örneklerle bakalım birde:
__________________________________________________ ____________________
dur katalizör biraz daha söylüyümde cehennemdeki yerimi garantiye alıyım...
bilenler bilirler Dersimde güneş doğarken dua edilir, Güneşe Muhammette denir. Ay ise Fatma Ana dır. Aliyi zaten söyledik O da Allahtır... Dersimliler için Hızırda çok önemlidir, oturur kalkarken dahi YA HIZIR denir...
bunlar tevbelik değil... bilakis HAKK YOLU dur yani "Raa Heqi"
[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Alim ALLAH yani haşa Ali ALLAH mış;
Hatay alevisi ve mersin alevisi Ali ALLAH tır diyor haşa:
Fellahlarda Ali ALLAHtır dermiş haşa:
[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Bir başka forum:
Kızılbaşlarda Ali...
Alevilerin bildirgeleri;
Aleviler niçin namaz kılmaz:
Aleviler niçin tavşan yemez:
__________________________________________________ _______________________
Gelelim mesneviye, nedense yorumlarınızda hoşa gitmeyen hikayeleri hemen red ederken, hoşa gidecek sözleride hemen Rumiye maletmişsiniz. Bu cidden ironik bir yaklaşım olmuş. Öte yandan ben bahsini ettiğiniz fıtri sapık hikayeleri ciddiye bile almıyorum, çünkü mide bulandıracak şeyin içinde hak olamaz. Mevlevi kaynakları bahsini ettiğiniz beyitleri yazarından reddetmezler, şerh ve tevile yönelerek aklamaya çalışırlar. Benim meselemse fikri sapıklığıdır. Şems budist bir rahiptir ve Ruminin kendiside kitabında hint felsefesi reankarnasyonu devr inancını savunur. Bir bakarsınız bir beyitte vahdeti vucudu bir bakarsınız öteki betitte vahdeti şuhudu savunur. Melanet mesneviyi vahiy ilan eder vs. vs
Dünya tarafından peygamber a.s haşa aşağılanırken, ruminin övülmesi ne kadar ilginçtir değil mi_? Övenler arasında madde bağımlısı Osho gibi sahtekarların ve zen rahiplerinin olmasıda ilginçtir.
Birkaç intihale örnek vermek gerekirse:
Kelile ve dimne hikayesi hintli yazar Beydaba nındır.
"Gel, gel ne olursan ol yine gel" dizeleri , Orta Asyalı ünlü sufi Ebu Said Ebu'l Hayr'ındır.
“Sen kendini ne bilirsen bil, karşındakinin anlayabildiği kadar varsın.” sözü,milattan önce Delphoi tapınağının girişine kazınmış, “kendini bil” sözünün bir başka versiyonudur.
Kara Kitaptada şunlar yazılıdır:
"Meviâna'nın enbüyük eseri denen Mesnevi baştan sona bir çalıntıdır!"Bu cümlenin arkasından akademik yorumcuların saygısızlık korkusu ve gerçek kaygısı arasındagidip gelen bir üslupla gösterdikleri benzerliklere abartılarak işaret edilmişti. Mesnevi'dekifalanca hikâye 'Kelile ve Dimne'den alınmış, filanca hikâye Attar'm 'Mantık-ut Tayr'ındanyürütülmüş, beriki anekdot olduğu gibi 'Leyla ve Mecnun'dan kaldırılmış, ötekisi 'Menâkıb-ıEvliya'dan aşırılmıştı.
.....
İsterseniz önce şu konuyu bağlayalım sonra bir başka başlıkta mesnevi üzerine devam edelim.
Önceki yazılarımda tarikatlarda şu var kendilerini tasavvufçu ilan eden şu gruplarda neler var diye yazdığım bir yorum, neden buraya getirildi ilginç değil mi? Ayrıca neden bir kişiye karşı olmam veya bir kişiye rahmet okumam, adını zikretmediğim kişiler anılarak reddiye sunuluyor onuda anlamış değilim. Kaldıkı zikredilen isimleri benimsemediği mi hiç mi hiç söylemedim.
Arkadaşlar Said Nursi yi, Güleni yazılarımda zikretmedim, zikretmiş olsaydım örnekleme vaya karşı simge olarak yazabilirdiniz.İkinizde bence konuları kafanızdaki düşünce kliğine göre şablonluyorsunuz. Bense konuları görünür realiteye göre irdeliyorum.
Selam ve dualarla...