Cevap: İslam mı, tasavvuf mu; Tevhid mi, şirk mi_?
[QUOTE=mdm1;145794]
QUOTE]
Sevgili arkadaşım,
Kafanda Alevilik ile ilgili kendi kendine bir şablon oluşturmuşsun. Kim ne derse desin o şablona göre ölçülendirip öyle fikirler sunuyorsun. Bir önceki yazımda evet dedim fikirleri çok değişik kabul edilemeyecek alevi grup ve dernekleri var. Fakat hepsini aynı şeyleri savunuyormuş gibi kabul etmemek lazım. Tıpkı namaz kılmayan oruç tutmayan içki içen sünni insanları gibi. Yani sapla samanı birbirinden iyi ayırmak gerekir...
Bir sürü link vermişsin. Bu linkler tamamen o sitelere bahsettiğimiz gerçek dışı fikirleri savunan ateist kişilerin o forumlarda açtığı veya açılan konulara verdiği cevap ve yorumlardır. O forumlarda her inançtan insanın düşüncelerine saygı duyulur ve bu yüzden mümkün olduğunca sansür uygulanmaz. Dolayısıyla bu ateistlerin yazdıklarını sanki o siteye mal etmek özellikle de Zöhre Ananın yolunda giden insanların açtığı forumu linkleyip sanki kendi düşünceleriymiş gibi göstermek dürüstçe bir hareket değildir. Zöhre Ana forumda benim de yorumlarım yazılarım olmuştur. Nerde neyin ne olduğunu ben sizden daha iyi biliyorum. Onun için bilmeyen insanlar bu verdiğiniz linklerden o insanlara karşı yanlış ve önyargılı düşüncelere sahip olabilirler. Bu da doğru bir tutum değildir...
tekrar tekrar yazdığım halde işinize geldiği gibi yakıştırmalar yapıyorsunuz. Bir kez daha söylüyorum. Gerçek aleviliği yaşan aleviler kendini müslüman olarak hem de gerçek müslümanlar olarak görüyorlar. Öyle görmüyenler bahsettiğim alevi adı altında gezinen ateist gruplardır...
Yapılan alevi kıyımlarını dönderip dolaştırıp pkk'ya bağlamışsınız da pkk dün vardı. Geçmişte muaviye zamanında yapılan ve de osmanlı zamanında yapılan kıymlarda da mı pkk vardı. tv görüntülerinde ayaklanma adım adım nasıl başlamış, kimler neren harekete geçip hangi tarikatlara bağlı hepsinin görüntüler eşliğinde belgeselleri var. ordan çok açık kimin ne olduğu neyi temsil ettiği görüntüleriyle açıkça görülmektedir...
Asıl bağlarbaşı katliamı pkk tarafından yapılmış olup öcalan da bunu doğrulamıştır. Mahkeme tutanaklarına da geçmiştir. Bu olayı sivas katliamının üstünü örtmek için sanki aleviler tarafından yapılmış gibi gösterilmiş sanki sivasa karşı bir misillemeymiş gibi gösterilmiştir...
Diğer bir mevzu alevilerde sazın Kur-an kabul edildiği konusu. Bu da yalan bir bilgi. Yine ateist grupların yorumlamalarıdır bu. Benim tanıdığım gerçek alevi arkadaşlarıma sorduğumda şu cevabı bana vermişlerdir. Saz alevilerde evliyalar tarafından batından zahire aktarılan Hak nefeslerinin insanları aşka getirerek Hak aşkı ile çoşturarak söylenmesini sağlayan bir araçtır yanlızca...
Kimse kimsenin ibadetlerini islam dışı olarak görme yetkisine sahip değildir. gerçekleri bilen yanlız Allah'tır. Sonuçta o insanlar da kendilerini gerçek islam olarak kabul edip ibadetlerini ona göre yapmaktadırlar. Ancak ne olursa olsun Allahımız bir, peygamberimiz bir, farklı yorumlansa da kitabımızın ismi Kur-an olduğuna göre çıkıp da ben onları islam dışı görüyorum. Müslüman olarak görmüyorum demek haşa Allah'ın yerine hüküm vermek olmuyor mu? Kimin ne olduğuna bizler mi yoksa Allah mı karar verecek? Onun için söylemlerimize de dikkat etmemiz lazım...
Ayrıca islam, peygamber ve Kur-an, kimsenin tekelinde değildir. Bütün insanlığa gönderilmiştir. Kimse kendisi gibi düşünmeyen, insanları islam dışı kabul etme hakkına sahip değildir. Herkes islamı kendi algıladığı ve yorumladığı gibi yaşar.daha önce de dediğim gibi birisi kendi inancını sanan zorla dayatırsa ancak o zaman savunma amaçlı başkasının inancına dil uzatırsın...
Alevilerin ermeni olduğunu ima etmişsin. Çok yanlış bir bilgi. Alevilerin soyu gerçek Türklerden gelmektedir. Aleviler peygamberimizin de dedelerinin Anadoluda zamanında arap topraklarına göç etmiş Türk soyundan olduğunu kabul ederler. Durum böyle iken nasıl ermeni olabilirler. Zamanında aynı bölgede yaşayan ermeni ve alevi insanlar arasında evlilikler olmuş ordan bir soy değişimi olmuş olabilir. Bu gerçekleri saptırmayı gerektirmez...
Halaçoğlunun ermeni meselesinden çark etmesinin altında bir sürü siyasetin içerisinde olan insanlarında ermeni soyundan ve başka soylardan geliyor olmasıdır. Ordan tepki gördüğü için çark etmiştir. Mesela tv.lerde haber programlarında da çıktı. Cumhurbaşkanımız Abdullah Gülün de anne tarafı mı baba tarafı mı tam hatırlayamıyorum. Bir tarafı ermeni olduğu ortaya çıktı. O zaman bile tepki görüp bu haberlerin yapılmasına sonradan izin verilmedi. Ancak Abdullah Gül bunu çıkıp da yalanlamadığına göre gerçek olma ihtimali yüksektir. Ayrıca Abdullah Gülün özellikle ermeni açılımında önayak olmasının altında da zaten bir tarafının ermenilerden geliyor olmasıdır. Bunu neden yazdım. Bir çok insanın bir yanı başka bir soya dayanabilir. Bu birkaç insanla bütün bir toplumu değerlendirmememiz lazım...
Son olarak da Mevlananın yüzlerce sözünden bir kaçını birilerinin sözleriyle benzerlik görmesi onun ordan çalındığını kanıtlamaz. ortaya dürüstlük adı altında bir başlık atalım. Her ikimiz de on tane kendimize ait dürüstlükle ilgili sözler sarfedelim. Görürüz ki birbirimize benzer sözler söyelyeceğiz. Onun için benziyor öyleyse çalmıştır demek komik bir yaklaşım olur...
|