Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05 Aralık 2011, 12:08   Mesaj No:54

Medine-web

Medineweb Site Yöneticisi
Medine-web - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Medine-web isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 1
Üyelik T.: 14Haziran 2007
Arkadaşları:8
Konular: 340
Beğenildi:1382
Beğendi:464
Takdirleri:10171
Takdir Et:
Standart Cevap: İslam mı, tasavvuf mu; Tevhid mi, şirk mi_?

bir insanı eleştirmek herkesin işidir...ama bir fikri eleştirmek kuran atmosferinden soluklananların işidir.bize düşen "kuranın buğz ettiği fiili eleştirmektir,insanları değil".insanları eleştirdiğimiz zaman,konu kişiselleşir ve şeytan bize yol gösterir.ama konuyu,fiili eleştirdiğimiz zaman,muhatabımızın şeytanına nefsine yardımcı olmadığımız zaman,ortaya islami tebliğ çıkar.tebliğ ile tekfir birbirine zıttır.tebliğ ile cebrail atmosferini gezersiniz,tekfir ile şeytanın mayın tarlasında gezersiniz.mayın tarlasında sınır,güvenlik,çerçeve,fren anlamsız kalıyor.
bir bayan kardeşimiz,haklıda olsa,doğruda söylese,milyonlara açık bir mekanda argo kelime kulanmaz,küfür etmez,haya edepten taviz vermez.buraya yazmaya haya ettiğim bir cümleyı mevlana için kullanmamalıydı.
celaledini rumiyi bende sevmem,eserlerine de peş para değer vermem,kütüphanemi onun eserleri ile kirletmem.inandığım bildiğim kuran ve sünnete bunca ters bir (kimisine göre veli kimisine göre alim kimisine göre mürşit) insana değer vermem.ama başkasının sevdası olabilir düşüncesiyle,sevdalarımı hedef tahtası yapmamak için lekum dinukum diyorum,saygı duyuyorum.sevmediğimiz insanın düşüncelerini acımasızca eleştirelim.hata olan hızımızı alamayıp şahsa yönelmektir.
bir diğer kardeşimiz,1400 yıl önce yaşamış,hatasıyla sevabıyla tarihe karışmış,rabbine kavuşmuş,Rabbine hesap verecek konumuna geçmiş,dilsiz,savunmasız bir sahabeyı tekfiR etmekle,bana göre ahlaki değildir.gerek de yoktur,getiriside yoktur.AMA GÖTÜRÜSÜ ZARARI ÇOK.
diğer bazı kardeşlerimiz gayet edeplice,müslümana yaraşır şekilde,delil ile ispat ile celaledini ruminin eserlerinden alıntı yaparak,iftira atmıyarak ,KURAN VE SAHİH SÜNNET GÖZLÜĞÜNE GÖRE DEĞERLENDİRMESİ hem hoş hem takdirliktir.
amacımız üzüm yemekse besleniriz,bağcı dövmekse banlarız,huzurumuzu,ilim atmosferimizi bozdurtmayız.

saygılar...

Büyükler fikirleri,Ortalar olayları,Küçükler kişileri tartışır.