Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10 Aralık 2011, 14:25   Mesaj No:19

su damlası

Medineweb EDİTÖRÜ
su damlası - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: su damlası isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 13055
Üyelik T.: 18 Aralık 2010
Arkadaşları:18
Memleket:sivas
Konular: 697
Beğenildi:8543
Beğendi:10101
Takdirleri:28001
Takdir Et:
Standart Cevap: <<< dua >>>

Katındaki nimetlere rağbetimi arttırarak Sana kavuşmaya bir özlem ver ve Sana samimi tevekkül etmeyi nasip et. Sana ibadete kendini verenlerin korkusunu, Senden korkanların gönülden saygısını, Sana tevekkül edenlerin kuvvetli imanını, Sana iman edenlerin tevekkülünü niyaz ediyorum.
Rızanı gözetmeye beni öylesine muvaffak et ki, kullarından herhangi birinin korkusuyla dininden hiçbir şeyi ihmal etmeyeyim.
Taatinde bana kuvvet, ibadetinde gayret, sevabına rağbet, acıklı azabını hak ettirecek şeylerden de kaçınmak lütfeyle!
Afiyet zırhına bürünme ve afiyetin tamamlanması, selametin kuşatması ve devamı konusunda Sana ümit bağlıyorum!
Güçsüzlük ve çaremin tükenmişliğine merhamet et! Sıkıntımı gider, duamı kabul buyur,hatamı bağışla, böylece bana ve
Senden istekte bulunan herkese ihsanda bulun!
Dinim, dünyam konusunda sağlık, güvenlik ve esenlik ihsan et!
Kalbime basiret, işlerimde başarı lütfet!
Anne babama da, mümin kullarının anne ve babalarına lütfettiklerinin en üstünüyle ihsanda bulun, bana yaptıkları iyilikleri karşılığında onları da tamamıyla affet!
Hakkımızda irade buyurduklarına gönülden boyun eğmeyi bize ilham et ki, erken gönderdiğinin gecikmesini arzu etmeyelim, geciktirdiğinin tez gelmesini istemeyelim, sevdiğinden hoşlanmamazlık hoşlanmadığını ise tercih etmeyelim, sonuç bakımından en hayırlısı ve akıbetin en güzeliyle ömrümüzü noktalamayı nasip eyle. Hiç şüphesiz güzel olanı kazandıran, büyük olanı veren, dilediğini yapan Sensin ve Sen her şeye kadirsin!
İyi niyetli olmaya, beğenilen sözler söylemeye ve
güzel işler yapmaya beni muvaffak eyle.
Senin güç ve kuvvetin olmaksızın kendi güç ve kuvvetimle baş başa bırakma!
Tok gözlülük ve iffeti, huzur ve saadeti, sağlık ve bereketi, güven ve afiyeti
bana bir arada nasip et!
Allah’ım! Hırsın taşkınlığından, öfkenin kabarmasından, hasedin baskın gelmesinden, sabrın zayıflamasından, kanaatin azalmasından, ahlakın fenalaşmasından, kötü arzuların baskısından, nefsin isteklerine uymaktan, gafletin bürümesinden, doğruya muhalefet etmekten, karşılıklı yapmacıklıklardan, batılı hakka tercih etmekten, kötülükte ısrar etmekten, günahı küçük görmekten, taati çok bulmaktan, bize iyilik edenlere karşı minnet ve şükran duymamaktan, feryat edenin yardımına koşmamaktan, hakkımız olmayanı talep etmekten, ilmi konularda bilgisizce konuşmaktan Sana sığınıyoruz!!!
Bunlara ulaşmada vesile edineceklerimi telkin et!
Bunları yerine getirmek için bedenime sağlık ve afiyet ver.
Güvence ve ümidimi boşa çıkarmayarak bana hayırlı bir akıbet nasip eyle.
(AMİN)

"Bir yαrım αklın kuyusundα öbür yαrım αşkın kuytusundα...
Cennet ve cehennem αrαsındα.Ucu sırαttαn geçen bir uçurum kenαrındα...
Â'râftα.....
Ârâfın dα αrαsındα...Ar ve αf yαrαsındα..."