Tekil Mesaj gösterimi
Alt 15 Aralık 2011, 18:39   Mesaj No:4

şule_naz

Durumu:şule_naz isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 15284
Üyelik T.: 15 Aralık 2011
Arkadaşları:0
Konular: 0
Beğenildi:0
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: İki kelimeden hangisi sizsiniz? Kadın mı, bayan mı?

merhaba sayın yazarınıza rep verdim fakat böyle hassas bir konuyu gündeme getirdiği için ve bu geçmişin kullerini hala üzerinden atamayıp onun gibi düşünenleri bana gösterdiği için.

Tabiki hepimiz yanı sizin kadın ve benim bayan dediğim insanların hepsi bayandır. bu konuda yazar kardeşimizi asla onaylamıyorum.

biz bayanız ve bayanlığın getirdiği tüm eylem, çevre ve yaşam modelimizi buna göre ayarlıyacağız. bu gün yaşadığımız ülkede bayan olacaksınız her halınız ve duruşunuzla Allah ın verdiği nimeti en güzel şekilde kullanacaksınız. evet geçmiş tarıhte köylu kadınlarımız vardı şimdi o kadın hayatını bu çağda düşünmek yaşamak ve görmek buyuk cahillik.

dahasımı acaba neden islam kımlığındeki kadınlarda bir eziklik var yoksa kendilerini yeterli mi görmuyorlar? bu yazıyı yazan bayan yazarımız eminim ki kapalı ve kapalılığının altında bayan olamayan hala yıllar öncesinin yaşamı ile hayat geçiren belkide sosyal etkinlikleri olmayan biridir. Çünkü sizler gibi bizde gözlemlıyor araştırıyor ve insanların arasındayız. Kendi özgürlüğünü ele alamayanlar, toplumda konuşma hakkını bile eşinden izin alarak yapanlar, köle hayatı yaşayanlar kadın ve bayan ayrımını ortaya rahatlıkla koyabilirler. Ayetlerde kadın denmiş olabilir bu bayan denmemiş anlamına gelmez .

ben bir bayanım ve bir bayana yakışır her hali üzerimde yansıtırım eğer bayansam bunu yapmak hakkım.

Abdülmelik kardeşim, çocukları yurda vermek suç mu? belki benim veremeyeceğim daha dolu bir ilim alacak ahlak alacak edep alacak. veya çalışma hayatı kötü mü? bu gün ihtiyacı olan pekçok kadın çalışıyor o zaman onlarada aynı şeyleri demeniz gerekiyor.

yine yyazarınız şunu vurgulamış,
Bayanım çünkü kendime zaman ayırıyorum.
bayanım modern yaşamayı seviyorum.
bayanım televizyon ve kendi arama başka bir şey koymama gibi özelliğim var.
bayanım erkeğime istediğimi yaptırabilirim.
bayanım aile içinde hakkımı söke söke alırım.
Bayan olduğum için aile içinde keyfimce iş güç tutarım, eşim eve gelince yemeğim hazır olmasada beraber yapabilme hatta ona yaptırma gücümü bayanlığımdan alıyorum.
Bayan demek bakımlı kadın demek. Dışarıda, düğünde dernekte her yerde güzelliğim,kıyafetim ve duruşumla bayan olduğumu ortaya koyarım.
Ben bayanım evimin erkeği bana bakacak, hazırcıyım ve bana hizmet edecek erkeğimi bayanlığımla kazanırım.

evet bayanım ve bunlar benim hakkım.

Allah erkekleri bize rızık için vermedi mi? tabiki çalışacaklar ihtiyacımı karşılıyacak beni en güzel şekilde donatacak. o yapmayıp biz bayanlar mı yapacak bunu? hani sizin deyiminizle kadın evde özgürdü ne oldu? ister film deyreder idter müzik açıp oynar neden bu şaşkınlığınız.

Abdülmelik bey ve yazar hanım ikinizde bu konuda çizme boyunuzu aşmışsınız. bence özür dilemeniz gerek.

bayanlar her zaman için özgürdür bu özgürlük islamla geldi. bu gün ülke kalkınıyor, ekmek önünüze geliyor veya yolunda giden işler varsa bu bayanların dayesindedir. Bayanlar medeniyetin ana halkasıdır. medeniyet cahiliye tohumları ile ortaya çıkmadı.

bayanlardakı bakım güneş gibidir hem aileye hem çevreye. kim ister paspal hergün aynı bakımsız bir bayanı karşısında der misiniz?düşünün ve cesaretle söyleyin günlük ev halı olan bir bayan mı bakımlı özenli bir bayan mı?

Allah bakımlı olma diye bir ayet yollamış mı?
Allah eşine alışveriş yaptırma demiş mi?
Allah gezme dolaşma dıyor mu?
Allah rızkını bulma diyor mu?

bayanlıkla ödüllenmişsek bu bize en güzel hediyedir bunu kullanalım. kadın olacam dıye bir erkeğe boyun bukup, günah diye paspal olmak aynı görüntüde kalmayalım. yazık bu düşünceyi savunanlara.

bu çağ neyi gerektiriyorsa onu yaparak bayan gibi yaşayalım. bedevi değiliz çöllerde değiliz.

gerekirse en güzel tatıl köyleri, cafeler, geziler toplantılar biz bayanlara ne sunuluyorsa kişiliğimize ne uyuyorsa doyasıya yaşayalım. yaşamak için geldik ve bayan olarak yaşayacağız. birileri kabul etmesede bayan olmak bayan olarak yaşamak çok güzel.

bende dıyorum

nE MUTLU BAYANIM DİYENE..