Tekil Mesaj gösterimi
Alt 21 Aralık 2011, 13:34   Mesaj No:31

sofi cengiz

Durumu:sofi cengiz isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 15359
Üyelik T.: 21 Aralık 2011
Arkadaşları:0
Konular: 0
Beğenildi:0
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: Ben Bilmem Şeyhim Bilir (mi acaba? )

sevgili kardeşlerim elbetteki bu konuyu birazcık basite indirgeyebilirsek meseleyi daha iyi anlayabiliriz.sizhiç kendikendine mesleğinde uzmanlaşmış bir marangoz ustası gördünüzmü ? elbette hayır diyeceksiniz .çünkü bu olmayacak bir şeydir.mutlaka bir ustanın yanında bir çıraklık dönemi olacaktır.bu ne kadar sürecek elbetteki o çırağın kabiliyetiy alakalıdır.belki 4 ay belki 1 sene belkide 5 sene v.b.ama daha sonra öğrendiklerini artık uygulama dönemi başlıyacak buna da kalfalık dönemi denecek.bu nekadar sürecek ? buda onun kabiliyetine bağlıdır.ama en sonun da da ustalık dönemi başlıyacaktır.burada en önemli şey marangoz olmaya bu çırağın niyet edip karar vermesidir.ancak bu niyet ve karar onu usta yapacaktır.gerek çıraklıkta gerek kalfalık döneminde elbette hoşuna gitmeyecek bir çok olayla karşılaşacaktır.gururunu incitecek horlanacak aşağılanacak tokatta yiyecek ama marangoz olma aşkı bunlara katlanmasını gerektirecektir.BU çok basit bi dünya hayatıyla alakalı bir örnekti.şimdi ben size soruyorum.Allahın huzurunda nasıl bir duruş sergilememiz gerektiği hususunda hiç eğitim almadan içimizde ki o emmare nefsi terbiye etmeden nasıl o duruşu sergileyebilirizki ?Bunu bize öğretmek için merhametlilerin en merhametlisi Yüce Allahu teala bize habibi hz resulullah aleyhisselamı yolamış.şeyhlerin en büyüğü mürşidlerin en büyüğü odur.ve bu mesleğide devam ettiren onun varisi olan rabbani alimlerdir.onlar peygamberimizi en iyi anlamış ve onun yolunu engüzel takip eden en küçük sünnetleri bile kendi hayatlarına geçirip yaşayan ve yaşatanlardır.tek dertleri peygamberimizin sürüsüne çobanlık etmek (ümmeti muhammed)nefislerini terbiye etmek edebi öğretmek ve allahaha güzel kulluğu öğretmektir.Ustaların çırakları yetiştirmesinde elbette bir metod vardır.bu metodlar onları bağlar .ben çıraksam ustamın emrini yerine getirmek le görevliyim.yorum yapmak benim gibi çırakların işi değildir.o yüzden sizlerden rica ediyorum bu konular elbette hassastır.onlar rablerinin rızasını kazanmış velilik makamına çıkmış allahın sevgili kullarıdırlar.kim ne yaparsa kendine yapar.kişinin ağzından çıkan kendini bağlar.edebe riayet et çünkü kelin sahibi var misali .....?allaha emanet olun