Tekil Mesaj gösterimi
Alt 23 Aralık 2011, 03:32   Mesaj No:32

@RASİHA@

Medineweb Acemi Üyesi
@RASİHA@ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:@RASİHA@ isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13108
Üyelik T.: 30 Aralık 2010
Arkadaşları:0
Konular: 5
Beğenildi:0
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: Ben Bilmem Şeyhim Bilir (mi acaba? )

Sayın sofi cengiz üyemiz islam ulvi berrak yüce bir dindir. Öyle usta öırak ilişkileri içerisinde bir takım bidat ve hurafe düşüncelere müsade etmez. Şunu tabiki bizde kabul ediyoruz talebe ilim ehli insanların dizi dibinde ilimini görecek ve kendisini geliştirecektir. Geçmişte ibn-i kayyım ve ibni kesir gibi alimler ibni teymiyyenin talebelridirler. İmam şafi-i de imam malikin talebesidir. Bunlar sünetullaha aykırı olmayan ilim öğrenme şekilleridirler.

Ama bu ilimleri öğrenirken bu alimler kendi üstadlarını ne ilah nede rab edindiler. Fakat tasavvufta müritler şeyhin elinde meyyid (ölü) gibidirler. Onlara sormak araştırmak şeyhin direktiflerininin dışına çıkmak gibi bir algı söz konusu değildir.
Çevermizde ve akrabalrımızdan birçok tasavvuf ehli insanlar tanıyoruz. Bakıyorumki halen ne bir ayetten nede bir hadisten haberleri yok, varsa yoksa menkibeler şeyhlerin ker-amet-lerinde başka birşey yok.. Oysaki islam dini kuran ve sünnete dayalı bir dindir.

Allahın huzurunda nasıl bir duruş sergilememiz gerektiği hususunda hiç eğitim almadan içimizde ki o emmare nefsi terbiye etmeden nasıl o duruşu sergileyebilirizki ?
SOFİ CENGİZ ADLI ÜYEDEN ALINTI.
bakın sayın üyemiz söylemek istediğim şey şu cümlelerinizde yatıyor. Cenabbi allah bizim nefsimizi nasıl terbiye deceğimizi hatta gerek bu dünyaya dair gerek ahirete dair tüm bilgileri kuranı kerimde bildirmiş bunuda yeterli görmemiş peygamber vasıtasıyla nasıl yaşanması gerektiğinide göstermiştir.

Şimdi benim anlmadığım konu şu sizler kuran ve sünnette ihtiyaç duyduğunuz hangi bilgiyi bulamadınızki bu düşüncelerin peşinden gidiyorsunuz onu da ben anlamıyorum
Allah’a emanet olunuz