Alıntı:
@RASİHA@ Üyemizden Alıntı
Sayın sofi cengiz üyemiz islam ulvi berrak yüce bir dindir. Öyle usta öırak ilişkileri içerisinde bir takım bidat ve hurafe düşüncelere müsade etmez. Şunu tabiki bizde kabul ediyoruz talebe ilim ehli insanların dizi dibinde ilimini görecek ve kendisini geliştirecektir. Geçmişte ibn-i kayyım ve ibni kesir gibi alimler ibni teymiyyenin talebelridirler. İmam şafi-i de imam malikin talebesidir. Bunlar sünetullaha aykırı olmayan ilim öğrenme şekilleridirler. Ama bu ilimleri öğrenirken bu alimler kendi üstadlarını ne ilah nede rab edindiler. Fakat tasavvufta müritler şeyhin elinde meyyid (ölü) gibidirler. Onlara sormak araştırmak şeyhin direktiflerininin dışına çıkmak gibi bir algı söz konusu değildir. Çevermizde ve akrabalrımızdan birçok tasavvuf ehli insanlar tanıyoruz. Bakıyorumki halen ne bir ayetten nede bir hadisten haberleri yok, varsa yoksa menkibeler şeyhlerin ker-amet-lerinde başka birşey yok.. Oysaki islam dini kuran ve sünnete dayalı bir dindir. Allahın huzurunda nasıl bir duruş sergilememiz gerektiği hususunda hiç eğitim almadan içimizde ki o emmare nefsi terbiye etmeden nasıl o duruşu sergileyebilirizki ? SOFİ CENGİZ ADLI ÜYEDEN ALINTI. bakın sayın üyemiz söylemek istediğim şey şu cümlelerinizde yatıyor. Cenabbi allah bizim nefsimizi nasıl terbiye deceğimizi hatta gerek bu dünyaya dair gerek ahirete dair tüm bilgileri kuranı kerimde bildirmiş bunuda yeterli görmemiş peygamber vasıtasıyla nasıl yaşanması gerektiğinide göstermiştir. Şimdi benim anlmadığım konu şu sizler kuran ve sünnette ihtiyaç duyduğunuz hangi bilgiyi bulamadınızki bu düşüncelerin peşinden gidiyorsunuz onu da ben anlamıyorum Allah’a emanet olunuz |
bence senin karşına gerçekden bi şeyhe tabi olmuş ilim almış kimse çıkmamış yada sen öyle algılamışsın çünkü bi mürid mürşidine niye baglanır bilirmisin çünkü onda allah rasulünün 4000 sünnetinden hepsini görür ve konuşması normal insanlar gibi boş dünyalık degildir konuştumu ayet hadis konuşur ben bi kapıya gönül vermiş bi çok insan tanıdım yaşantılarına şahit oldum ve sizin dediginiz gibi varsa yoksa şeyhinin kerameti ayetten hadisten anlamayan insanlar degiller öyleki arapçasından fıkıhına hadisine mızraklı ilmihaline kelamına tasavvufuna ve tefsirine kadar bütün müridleri ilmini alınıyo geriye kalan senin söyledigin kişiler ise çok azınlıkta onlarda ilim alma fırsatı bulamamış ama okuyarak bu açıgı kapatmaya çalışan insanlar var ki onlarda keramet peşinde koşmuyo ehli sünnet yolundan nasiplenmeye ve bu yolda peygamber izinde yürüyen insanlardan manevi olarak faydalanmaya çalışıyolar şunu unutmaki yalan olmasın hadis diye aklımda kalmış peygamberimiz sahabeyi gören beni görmüş gibidir sahabeyi göreni görende beni görmüş gibidir onun gördügünü gören de beni görmüş gibidir bu böyle gidiyo bu tarikat taaa hz ebu bekirden gelir silsile vardır tarikatta başı hz ebu bekir diye başlar gider de gider sofiler en sonunda kendi şeyhlerini işte ismail aga cemaati kendi şeyhlerini ekler yani bu yol bi zincirdir ve sincirin başı allah ve rasulüdür sonun ise ahir zaman da çıkacak hz mehtidir ki o zaman bütün tarikat kapıları kapanacak ve yine tarikat olarak mehdi rasul gelecek işte bizimde senin kerametten ibaret saydıgın bu yol rasul yoludur sahabe yoludur ehli sünnet yoludur bu yol senin dedigin gibi kurandan ayetten hadisten uzaklaşan degil tam bilakis kuran ayet ve sünnet yolunun en baş yeridir ki bi şeyh hatta adınıda veriyim mahmut efendi hazretleri diyoki bi 4000 sünnet var birine uymadugımı görürseniz bana tabi olmayınız buyuruyo evet onlara tabiyiz çünkü onlar bize yol veriyo sen tek başına kuranı ayeti hadisi okursun ögrenirisn ama hüküm çıkaramassın onlar bi hadisten 40 hüküm çıkarıp araştırıp bizlere sunuyo dogru yolu gösteriyo rehber gibi yani onları ilahlaştırma gibi bi saçmalıgı kimse yapmaz sadece peygamberimizin sünnetini onunyaşantısını hayatına geçiren bi insanda sahabe devrinin peygamber devrinin güzelligini özelligini maneviyatını görüp çok seviyoruz hadisi şerifte buyuruluyoya kişi sevdigi ile beraberdir bizler hem peygamberimizi hemde onu sevenleri hatta onu sevenin sevenini bile çok seviyoruz..... lütfen sadece bi kaç kişide gördügün olayı tüm tarikat ve cemaat mensuplarına maal etme herkes bir degil kimi sadece şeyhinin sözünü kullanır nadir olsada kimi hadisi ayeti şeyhinden ögrenir hocasından ögrenir kimi ögrendiklerini o yolda pekiştirir bu yüzden tapmak ayeti bırakıp şeyhinin sözüne bakmak fdemek çok yanlış sen bunu yapar bütün bu yola girmiş insanların vebaline giriyosun neyse bakalım ben anlatsamda biliyorum anlayamassın anlanmaz çünkü o yola girmeden o yolun maneviyatı güzelligi müslümana kazandırdıgı biilinmez yaşamak ve o yoldan gitmek gerek aeo