Tekil Mesaj gösterimi
Alt 23 Aralık 2011, 18:21   Mesaj No:35

@RASİHA@

Medineweb Acemi Üyesi
@RASİHA@ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:@RASİHA@ isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13108
Üyelik T.: 30 Aralık 2010
Arkadaşları:0
Konular: 5
Beğenildi:0
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: Ben Bilmem Şeyhim Bilir (mi acaba? )

Ne söylesek boştur, size sadece şuna sorayım. hangi peygamber hangi mürşide yada hangi tasavvufa bağlıydı.. yada dört mezhep imamalarımızdan hangisi hangi mürşide bağlıydılar. Bu imamlarımızın bağlı oldukları tarikat hangisiydi bunların cevabını umarım verirsiniz..

Abdulbaki adlı üye Yaşar nuri öztürk bile kuran dan kendi yaptığı pisliklere deliller bulmaya çalışıyor hatta zekeriya siyah bile.

Yukarıdaki yazımdada yazdım tabiki ilim ehli insanlardan öğrenceklerimiz vardır. fakat bu ilmin ve itaatin sınırlarını yine yüce Allah bildirmiştir. Nisa suresinin ilgili ayetlerinin birinde mealen şöyle demektedir.

Allaha itaat edin rasule itaat edin ve sizden olan ululemre itaat edin/nisa/59

Yani peygamberlerin dışındaki mahlukata itaatın şartları vardır.

Neyi düyü belli olmayan panteizmin ta kendisi olan başka dinlerinden karışmından meydana gelmiş bir tasavvuf dinini biz müslümanların kabul etmesi söz konusu olamaz bu bizim akidemize ters..

Biz müslümanız peygamberimiz hz. Muhammed )sav) rehberimizdir. Biz öyle bir peygambere iman etmişizki ne sizin şeyhleriniz gibi uçup kaçıyor nede insan üstü bir mücadele sergiliyor.

Taifte taş yağmuruna tutulmaş ayaklarındaki papucu kanlarla dolmuştu mekkede ambargoya tabi tuıtulmuş açlıktan karnına taş başlamıştır,uhudda savaşı kaybettmiş mübarek dişi şehit olmuştur işte biz müslümanların iman ettiği peygamber bu.

Gördünüzmü bizim iman ettiğmiz peygamberle sizin mürşitler hiç birbirine benzemiyor...

Bakın tasavvuf dediğimiz dinin olmazsa olmazları vardır. sizler okumuyor araştırmıyorsunuz körü körüne taklit etmekten başka birşey yapmıyorsunuz. tasavvuf dinini icat edenler diyorlarkı Allahın dışında hiç birşey yoktur yani bizim dışarda gördüklerimiz at it aslan eşek maymun fare böcek hatta insan bunlar gözümüzün yanılgılarıdır. bu gördüklerimizin hepsi Allahtırlar haşa süme haşa

ibni arabi seyrisülük mertebelerinin tamamını aştım arşa ulaştım birde baktımki meğer Allah diye bildiğim varlık benmişim der bunu kendi kitaplarında söyler..

Said kurdide bu gerçektir doğrudur bu iş böyledir fakat bunu müritlere analatmayalım der.

İşte tasavvufun dininin temel inancı budur. biz bu inancı kabul etmiyoruz derseniz zaten tasavvufu kökünden inkar etmiş olursunuz. biz msülümanlarda onu kökünden inkar ediyor "illallah "diyoruz.

Biz yüce Rabbimizi tüm sıfatları bilir ona olduğu iman eder mahlukatın O olmadığı O'nun yüce saltanatının eseri olarak biliriz. şair şöyle demiş

Bu dünyayı kuran mimar
Ne hoş sğlam temel atmış
İnsanlaığa ibret için kısım kısım kul yaratmış

Bakın yüce rabbim zatını nasıl tarif etmiş

1- De ki: O Allah tektir.
2- Allah Samed'dir.
3- O doğurmamış ve doğmamıştır.
4- Hiçbir şey O'nun dengi olmamıştır.

kendisini ona denk gören ibn-i arabiler mevlanalar mahmut güyya efendiler! ha kendilerini Allahın bir sureti olarak görsünler mahşerde yüce rabbim onları çok bir azapla azaplandıracaktır.

Mesih Allahın oğludur dediklerinde nerdeyse yer ve gök çatlıyordu bu kuranın beyanı ya ben Allahım diyenler acaba bu sözün karşısında yer gök ne durumdadır onu Allah bilir.

Allah hidayet versin