Cevap: Ben Bilmem Şeyhim Bilir (mi acaba? )
ozr*dilerim rencide ve kırıcı bişey kullanmışsam cahilligimize verin rabıta konusu bi alim derki sabaha kadar düşünmedigi şey kalmaz kız oglan şu bu bişey denmiyoda allah dostunu düşünmüşüz suçmu ve orda sadece şeyh degil allah ve rasulü ve imam-ı rabbani ve şeyh düşünülür ve kadame kademe ölüm rabıtası vardır bunları açıklamak dogru degil ama dediginiz gibi sadece şeyh düşünülmüyo ölüm anı kabir hepsi içinde ve şeyhler yani allah dostları allahın bildirdikleri dışında bişey bilmezler inanın şeyleri talebeligi beceremeyen orayı yanlışa kullanan insanlar mücizevi bi kapı olarak görüp bazı hurafeler anlatıyolar ama şunu bilmenizi istiyorum ki hepsi herkez bi degil biş öne sürerken herkezi katmamak çok dogru olur çünkü biri tarikata girer mücize olagın üstü olaylarla ilgilenir biride o yola girer ilim alır ama bizler bu iki grubuda eşit tutarsak dogru olmaz ki sadec sınırı bilmek gerek orayı ilim yuvası olarak görüp allaha onun emirlerini bilerek onu ögrenerek yakınlaşmaktır ama şeyh yakınlaştırır degil o şeyh bize ögrettigi ilimle bi basamak oluşturur nasıl ki lise bitmeden üniverste okunmuyosa ilim almadan da allaha yakınlaşılmaz ve ilim almak farzdır girilen tarikatı buna göre görmek gerek ve böylede görülüyo bazı insanlar evet şeyhim beni kurtarır zora düştümmü şeyhim bana yardım eder der bu konuda size katılıyorum lakin hepsi böyle degil böyle insanlar o yolun amacını bilmeyip haddi aşanlardır ha şu olabilir insan rabbim sen sevdigin kullarının şu allah dostunun hürmetine bana yardım et denir ikisi farklıdır neyse bakalımm yola girmeyen yoldan anlamaz herkes kendisini dogru bilir belki ben yanılıyorum belki siz yanılıyosunuz ama hepimizi elhamdülillah müslümanız amacımız ilim almak allha layık kul olmak bu amacın dışına çıkan grupları rabbim affetsin inşallah ama sizden ricam sizi düşündügüm ve hani hakka girmenizi istemedigim için müslüman kardeşim oldugunuz için söylüyorum ki şeyhleri ve cemaate laf ederken lütfen istisna olanları katmayın genel konuşmayın bizim şeyh diye tarikat diye laf ettigimiz kötüledigimiz kişiler arasında allaha yakın allahın sevdigi biri olur ve allahın sevdigi kula laf demek de bize yakışmaz güzel kardeşlerim ve günah olur bi topluluga laf derken şeyhi haşa ilahlaştırıp onu farklı görüp hadisden ayetten uzak olan insanlara söylüyorum diye dip not düşersek genele konuşmassak daha hayırlı olur inşallah
|