Cevap: Ben Bilmem Şeyhim Bilir (mi acaba? ) Bak bacım size birşey söylecem yanlış anlamayın lütfen. Sizin krteriniz yok eğer keriteriniz olsaydı kimin alim kimin zalim kimin allahın dostları kimin allahın düşmanları olduğunu iyi bilirdiniz.. birde siz söylediklerimi tam olarak anlayamdınız lütfen az önce yazdığım yazıyı bir daha okuyun. Sorularımıda cevap vermediniz. Siz tutturmuşsunuz bir kapıdan söz edip duruyorsunuz bacım bende diyorumki bu kapıyı kim kime hangi sıfatla verdi. Bu ne kapısıdırki ne peygamberler nede dört mezhep imamımız bundan bize haber vermemiş. Bak bacım bu okulun bir öğretmeni vardır ve birde rabbi vardır. Peygamberlerin dışındaki öğretmenleri görevi o dine ilavaeler ve eksiltmeler yapmak değil o dini en güzel şekliyle ifa etmektir. Ben size tasavvuftaki Allah inancanı söyledim eğer o inanç islama uygun bir inançtır diyorsanız yapacağım birşey yok bacım. Bak bacım bence siz kendi cemaatinizin şeyhine fenafillah ne demektir enelhak ne demektir bir sorun size tabi sormanıza izin verirlerse. Bacım size sorumu tekrar ediyorum Hangi peygamber hangi mürşide yada hangi tasavvufa bağlıydı.. yada dört mezhep imamalarımızdan hangisi hangi mürşide bağlıydılar. Bu imamlarımızın bağlı oldukları tarikat hangisiydi bunların cevabını umarım verirsiniz.. |