Konu Başlıkları: Mürşid Mürid Ve Edepler
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 24 Aralık 2011, 03:45   Mesaj No:8

aslıı

Medineweb Sadık Üyesi
aslıı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:aslıı isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 15266
Üyelik T.: 14 Aralık 2011
Arkadaşları:17
Konular: 119
Beğenildi:62
Beğendi:29
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: Mürşid Mürid Ve Edepler

Alıntı:
Yitiksevda Üyemizden Alıntı Mesajı göster
Öncelikle İstiane kavramına bakalım...Fatiha suresinde Yalnız sana ibadet ettiğimiz için yalnız senden yardım dileriz...Diyoruz değerli kardeşim...O zaman Yalnız istenecek Allah iken dara düşüldüğünde veya başka bir hacet için istenilmesi gerektiğinde Şah damarımızdan yakın olan Allah'tan istemek yerine Neden başkaları aracı oluyor o şah damarımızdan bize daha yakın iken o yakınlıkta nasıl bir boşluk varki birileri araya giriyor yada Allah resulünden bana bir tek örnek getirebilirmisiniz Sahabelere şöyle dediği hususunda Allah'tan isterken beni aracı ediniz diye devamı bu sorularımın cevapları neticesinde gelecek Allah'a emanet olunuz ...
öncelikle şuan ki yazdıgınız şeye aynen katılıyorum ama sizde şunu anlayın ki dara düştügümüzde bişey istiyecegimizde imdat şeyhim mi diyoruz ? hayır böyle bişey kabul edilemez zaten ikincisi böyle bişey zaten şirk olur üçüncüsü allah ile kul arasına kimse girmiyo tarikat denen yolda ilim alımak için gidiyoruz başkasını bilmem ama ben gittim medreseye orda gücümce kuran tevvid biraz arapça ilmihal ilmi siyer fıkıh ilmi aldım peki ordan bunların ögrenilmesinde ne gibi bi sakınca var oraya gitmemizde ne gibi bi rahatsızlık söz konusu ? oraya kimseyi aracı yapmak için degil ilim almak için gidiliyo emin ol istisnalar hariç