Cevap: Mürşid Mürid Ve Edepler
Değerli kardeşim amacım sizi veya başkalarını yargılamak değil Bizi ancak ve ancak yargılayacak Allah'tır amacım sizin veya başkalarının inanç kriterleri değil Tasavvuf ve Tarikat yapılanmalarındaki ana tema olan ŞİRK hususlarını bir bir izah etmektir ve en güzel şekilde izah edeceğim ...İlim elde etmeniz hususundaki çabanız takdire şayandır buna kimsenin itirazı olmaz...Ya Ğavs yada Ya Hamza denildiğinde bunlar ne tür bir yardım etme fonksiyonuna sahiptirler yada Ya Muhammed dediğimizde Allah resulü kabirden nasıl bir yardım ile bizlere yardım edebilir? Ölü olan dirileri uyarmak için Kur'anda hangi ayette veya hangi surede Allahtan başka birinden yardım etme anlatılmakta yada Vesile olarak Allah ibadetleriniz ile gelin demesine rağmen Ey Üstadım seni kendim ile Allah arasında şefaatçi olarak kılıyorum demek Kuranın hangi ayetine uygun Şefaat nedir? Kimsenin ahiret hayatı belli değil iken bizler birilerine nasıl makam ve mevki verebiliyoruz?
__________________ Sakın başkasının kölesi olma; çünkü ALLAH seni hür yaratmıştır .
-İmam Ali- (a.s) |