Konu Başlıkları: Mürşid Mürid Ve Edepler
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 24 Aralık 2011, 16:44   Mesaj No:35

kamer34

Medineweb Sadık Üyesi
kamer34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:kamer34 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13038
Üyelik T.: 14 Aralık 2010
Arkadaşları:9
Cinsiyet:
Memleket:istanbul
Yaş:53
Mesaj: 871
Konular: 41
Beğenildi:6
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: Mürşid Mürid Ve Edepler

Mahmut usta osmanoğlunun tefsirinin ( ruhul-furkanın) bu tefsiri neden yazma ihtiyacı duydum bölümünde şöyle geçmektedir. Ben medine müneverde iken rasulullahın manevi işaretini aldım mahmut oğlum kalk bir tefsir yaz dedi birde geçmiş gavsların himmeti ile bu tefsiri yazdım demektedir.

Kendi elleri ile bir kitap yazıp sonrada bu kitaba mistik bir hava katmak ve insanları aldatmak için böyle idialarda bulunanlar şüphesiz yalancıdırlar.

Rasulullahın manevi işaretini aldım sözünü eğer açıkmazlarsa ki hiç bir zaman açıklamadılar bunlardan daha iftiracı kim olabilir.

Geçmiş evliyaların! Güyya himmetini aldım sözünün altında yatan bozuk zihiniyetlerin islam ile bağdaştırılması doğrusu kabul edilebilir birşey değildir. Geçmişlerin himmetini almak yani yardımlarını almakta ne oli bunu anlamıyorum.

Allah’ın kitabı taptaze olduğu gibi elimizde bulunurken sanki bu kitapta eksikler varmışcasına kendini Kuran üstü gören zihniyetler kesinlikle müslüman olamazlar.

Bu kitapta ihtiyacınız olan tüm bilgileri sizlere verdim ve sizin üzerinize olan nimetimi tamamladım buyuran Allah (zülcelal) iken birilerine bilmem ne oluyorki dinde ısrarla eksiklik varmış gibi davranırlar.

Bu din öyle bir Din-dirki ne artma nede eksiltme kabul etmez. Yüce Allah zina edene 100 değnek vurun demişse bu nastır. Ne 99 ne 101 olmaz.

Zahir bırakıp hakkında bilgi sahibi olmadıkları adına maneviyat dedikleri rüyaların bilmem işaretlerin bilmem vehimlerin peşine takılıp islamdan nasiplenmemiş bir kavimle bizim asla ortak hiçbir yönümüz olamaz. Onlara ancak şu ayetleri okuyabilirim.

Enam/64- “”De ki; "Sizi bu zor durumdan ve bütün sıkıntılardan kurtaran Allah'dır. Sonra da O'na ortak koşuyorsunuz!"


Ali-imran/64-“” Deki; `Ey kitap ehli, sizinle aramızda ortak olan şu söze geliniz: Sırf Allah'ın kulluk edelim, hiçbir şeyi O'na ortak koşmayalım ve Allah'ı bırakıp birbirimizi ilâh edinmeyelim.'”


Ali-imran/63- “”Eğer sırt çevirirlerse kuşkusuz Allah kimlerin bozguncu olduğunu bilir.””
__________________
Kimin Ne Dediği Değil / Allah'ın Ne Dediği Önemli.
Alıntı ile Cevapla