24 Aralık 2011, 18:26
|
Mesaj No:37 |
Durumu: Medine No : 15266 Üyelik T.:
14 Aralık 2011 Arkadaşları:17 Cinsiyet: Yaş:31 Mesaj:
751 Konular:
119 Beğenildi:62 Beğendi:29 Takdirleri:10 Takdir Et:
| Cevap: Mürşid Mürid Ve Edepler Alıntı: Yitiksevda Üyemizden Alıntı
Ayeti kerimeler parçacı bir yaklaşım ile ele alınmaz bu bir Kuran ayetleri birbirini açıklar parçacı yaklaşım ile yaklaşır isek her konuya dayanak bulabiliriz...O anlatmış olduğunuz söylemlere inanmam için hiçbir bilgiye sahip olmamam lazım karşınızda bu safsatlara inanacak biri yok bunu iyi eğer benimle münazaraya devam edecekseniz Tasavvufun hurafelerinden örnekler sunmayın Kuran ve resulünün söylemleri ile gelin Halife ebubekire dayandırdığınız o yılan mevzuu uydurma bir rivayettir aslı yoktur...Allah aşkına bu nur elle tutulur gözle görülür birşeymi mehdiyet ve mesih inancı yahudi kabbaliziminden gelen bir inançtır Kuran reddeder bu safsatayı size burda birçok delili sunmayacam makalelerime bakmanızı tavsiye edecem Medinewebte Üyelerimize ait makaleler bölümünde Mevlüt Hönül ve YitikSevda ismi ile yazılarıma bakın Süpermen Mehdiler mevzuuna yada Şeyhçilik kerametçilik duyumculuk mevzularına Haftanın konusu içerisinde Allah'ın islamı konusuna bakın devam edecem.... | o yazdıklarım hurafeler degil imam-ı rabbaninin sözlerin ve tarikata bakışıdır kitaptada yazdıgı gibi ve mehdi ile ilgili konuya gelince mehti gelecektir İbni Hacer Askalani Fethü'l-Bari'de; Mehdi'nin bu ümmetten olacağı ve Hz. İsa (A.S.)'nın onun arkasında namaz kılacağına dair hadisler tevatür etmiştir, der. Şevkani de İsa'nın ineceğine dair hadislerin sayısının 29'a ulaştığını söyleyerek, bunları bir bir nakletmiş ve sonunda: "Bizim naklettiğimiz hadisler görüldüğü gibi tevatür haddine ulaştı. Bu beyanımızla şu sonuca varılıyor ki, beklenen Mehdi hakkındaki hadisler, Deccal hakkında hadisler ve İsa'nın inmesine dair hadisler mütevatirdir" demiştir. (Sünen-i İbn-i Mace 10/338) Mehdi'nin geleceğine dair olan sahih hadisler tevatür niteliğini taşımaktadır.(Kıyamet Alametleri, s. 193) Onların zannına göre, Mehdi vefat etti; geçti gitti... Halbuki, bu babda (konuda) gelen sahih hadis-i şerifler meşhurdur. Hatta tevatür-ü manevi derecesinde olup, taifenin sözlerini tekzip etmektedir. (Mektubat-ı Rabbani, 2/250) hadisi inkar ne olur bilemem ha siz bana diyosanız ki hadis uyduruyosun onlar yok sen şirke düştün filan eyvallah en güzelini rabbim bilir kim zararda kim karda allah bilir ben sizlerle daha fazla tartışmıyorum görüyorum ki gerek tarikat tasavvuf gerek mehdi konusunda bi çok farklı görüşümüz var ve bu gidişle burda tartış tartış hiç bişey kazanamıyoruz siz bildiginizi ben bildigimi okuyorum allah herkese akıl vermiş nerden gitmek isterse gider neye nasıl inanırsa inanır ben size hakkı söyledim yanlış düşündügünüzü söyledim sizde bana söylediniz ve iki tarafda bunu kabul etmiyo red çekiyo bir birine benim daha fazla ne zamanım nede derinlemesine ayrıntılarıyla tarikatı anlatacak bi bilgim yok hadis diyorum uydurma diyosunuz ayet diyorum yanlış diyosun eksik diyosun diyosunuz sahabeden örnek istediniz verdim hurafe dediniz anladım ki agzımda kuş tutsam anlamıycaksınız aynı şekilde bende nu yüzden daha fazla tartışıp günaha düşmek ve düşürmeye vesile olmak istemedigimden bu konuyu kendi adıma kapatıyorum dedigim gibi irşadül müridin kitabından 123. sayfayı okuyan cavabını bulur hocamız en güzel sözü söylemiştiraeo selametle |
| |