Cevap: Cvp: Bir düğün nasıl olmalı?
[QUOTE=maşuk;9044] Ancak kişi takva boyutunu düşünür ise baş açma durumu söz konusu bile olamaz. Çünkü hanımlar arasında caiz olsa bile,bir bayanın başı açık olduğu takdirde, o mekanda rahmet melekleri bulunmaz. Bunu bizler, efendimiz zamanında Hz.Hatice'nin başının açık olması bu sebeple de vavhyin bir müddet sekteye uğraması şeklinde bildirilen rivayetlerden biliyoruz.Efendimiz vahiy sekteye uğradığından , hasretinden yataklara düşer. Bir gün hanesinin kapısı açıkken, Cebrail'i kapının ardında görür ve ''Ey Cebrail neden artık hiç uğramıyorsun ?'' diye sorar.Bunun üzerine Cebrail; ''Hatice'nin başı açık Ey Allah'ın rasulü o yüzden.'' der... Çalgıya sıra gelince ; haremlik- selamlık gözetildiği takdirde çalgı çalınıp oynanmasında hiç bir sakınca yok. Ancak bilinçli bir müslümanın bunlardan evvel Kur'an tilavetine ve rahmani tecellileri celb edicek nüanslara daha çok önem vermesi en güzel olandır.. Bu sayede hayır üzere olunur ve insanların da hayır üzere olunmasına vesile olunarak şeytani yahut nefsani fitneler çıkmasının önü alınmış olur.Değil mi efendim? Nâfi'den rivâyet edilmiştir: "İbn Ömer bir gün zurna sesi işitti. Parmaklarıyla kulaklarını tıkayarak yoldan çekildi ve "Ey Nâfi' bir şey işitiyormusun?" dedi. Ben "Hayır" dedim. Bunun üzerine parmaklarını kulaklarından kaldırdı ve "Ben Peygamber (s.a.s.) ile beraberdim. Bunun gibi bir şey işitti ve aynen böyle yaptı."dedi8. Hanefi fakihlerinden İbn Abidîn9 ile Hanbelî fakihlerinden İbn Kudâme10 bu hadisleri çalgı aletlerinin haram olduğuna delil olarak zikretmiştir haram olduğuna delil olarak zikretmiştir. bu yüzden çalgı ile dügün yapmak caiz olmadıgı gibi haramdır da ve gelinlik giymek kafirlere benzemek oldugu için dinimizce caiz görülmemiştir burda gelinlikden maksat kabarık kabarak olan gelinliktir bunun yerine düz sade kabarık olmayan gelinlik giyilmelidir çünkü kafirlerin eskilerden hatırlarsanın elbiseleri kabarık kabarık ve altlarında topuklu ayakkabılar vardır bu yüzden gelinliginde kim bir kavbe benzerse oda ondardır hadisi ile caiz olmadıgını hocamızın bi sohbetinden dinlemiştim. yanlışım varsa gelinlik konusunda düzeltin lütfen uzgn |