26 Aralık 2011, 16:07
|
Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 13867 Üyelik T.:
24 Mayıs 2011 Arkadaşları:6 Cinsiyet: Yaş:31 Mesaj:
1.005 Konular:
399 Beğenildi:31 Beğendi:5 Takdirleri:53 Takdir Et:
Konu Bu
Üyemize Aittir! | Rabb'la İlgili Ayetler Rabb'la İlgili Ayetler Rabb'la İlgili Ayetler Alemlerin Rabb'i (terbiye edip yetiştiricisi) Allah'a hamd olsun.” [1] “O (Rabb) ki yeri sizin için döşek, göğü de bina yaptı. Gökten su indirdi, onunla size rızık olarak çeşitli ürünler çıkardı. Öyleyse siz de, bile bile Allah'a eşler koşmayın.” [2] “Rabb'i ona; 'İslam, ol' demişti. Alemlerin Rabb'ine teslim oldum dedi.”[3] “İbrahim demişti ki; “Rabb'im, bu şehri güvenli bir şehir yap, halkından Allah'a ve ahiret gününe inananları çeşitli ürünlerle besle” Rabb'i buyurdu ki; inkâr edeni dahi az bir süre geçindirir, sonra onu cehennem azabma (girmeğe ) zorlarım, ne kötü varılacak yerdir orası!” [4] “Rabb'i onu güzel bir şekilde kabul buyurdu, onu güzel bir bitki gibi yetiştirdi ve Zekeriyya'yı da o (nun bakımı) na memur etti. Zekeriyyâ, onun yanına, mabede her girdiğinde yanında bir rızık bulurdu. Ey Meryem, bu sana nereden? derdi. (O da): 'Bu Allah tarafından' derdi. Zira Allah, dilediğine hesapsız rızık verir.”[5] “De ki: Allah, her şeyin Rabb'i iken ben O'ndan başka Rabb mı arayayım? Herkesin kazandığı yalnız kendisine aittir. Kendi (günah) yükünü taşıyan hiç kimse, bir başkasının (günah) yükünü taşımaz. Sonra dönüşünüz Rabb'inizedir. (O) ayrılığa düştüğünüz gerçeği size haber verecektir.”[6] “De ki: Sizi gökten ve yerden kim rızıklandırıyor? Ya da O kulaklara ve gözlere kim sahiptir (onları yaratıp yöneten kimdir) ölüden diriyi, diriden ölüyü kim çıkarıyor? (Yaratma) işini kim düzenleyip yönetiyor? “Alİah” diyecekler o halde O'nun azabından korunmuyor musunuz? İşte gerçek Rabb'iniz Allah budur. Gerçekten sonra sapıklıktan başka ne var? Öyleyse nasıl (hak'tan sapıklığa) çevriliyorsunuz.”[7] “…Babacığım, dedi, işte bu önceden (gördüğüm) rü'yanın yorumudur. Rabb'im onu gerçek yaptı, bana iyilik etti, zira şeytan benimle kardeşlerim arasına fitne soktuktan sonra O' beni zindandan çıkardı, sizi de çölden getirdi. Gerçekten Rabb'im dilediği şeyi, çok ince düzenler. O, (her tedbiri) bilen, her şeyi yerli yerince yapandır.”[8] “Rabb'imiz, ben çocuklarımdan bazısını, senin Beyt-i Haram (Haram Ev) inin yanında, ekinsiz bir vadiye yerleştirdim. Rab'imiz, namazı kılsınlar diye (böyle yaptım). Artık sende insanlardan bir takım gönülleri, onları sever, (Onlara koşar) yap ve onları çeşitli meyvalarla besle ki ( sana) şükretsinler.” [9] “Size ulaşan her nimet Allah'tandır. Sonra size bir sıkıntı dokunduğu zaman da yalnız O'na yalvarırsınız. Sonra sizden o sıkıntıyı açıp (kaldır) dığı zaman içinizden bir grup, derhal Rabb'lerine ortak koşarlar.” [10] “Rabb'in dilediğine rızkı açar (bol bol, verir dilediğine) kısar, çünkü o kullarının halini haber alır, görür.”[11] “(Ey insanlar), Rabb'iniz O'dur ki nimetinden (payınızı) aramanız için gemileri denizde yürütür. Doğrusu O, size karşı çok merhametlidir.”[12] “(Fir'avn): Rabb'iniz kim ey Musa? dedi. (Mûsâ): Rabb'imiz her şeye yaratılışını (varlığım ve biçimini) verip, sonra onu doğru yola ileten (yaratılış gayesine uygun yola yönelten) dir. Dedi.” [13] “Onlar benim düşmanımdır. Yalnız alemlerin Rabb'i (benim dostumdur). Beni yaratan ve bana yol gösteren O'dur. Bana yediren ve içiren O'dur. Hastalandığım zaman bana şifa veren O'dur. Beni öldürecek, sonra diriltecek O'dur. Ceza günü hatamı bağışlayacağını umduğum da O'dur. Rabb'im, bana hüküm (yüksek bilgi, olgun hareket) ver, ve beni salihler (zümresin)'e kat.” [14] [1] Fatiha: 1/1. [2] Bakara: 2/22. [3] Bakara: 2/131. [4] Bakara: 2/126. [5] Âl-i İmrân: 3/37. [6] En'am: 6/164. [7] Yûnus: 10/31-32. [8] Yûsuf: 12/100. [9] İbrahim: 14/37. [10] Nahl: 16/53-54. [11] İsrâ: 17/30. [12] İsrâ: 17/66. [13] Tâhâ: 20/49-50. [14] Şuarâ: 26/77-83.
|
| |