Kıyametle ilgili Ayet-Hadis meselesi
Selamün Aleyküm arkadaşlar.
Hepimiz biiyoruzki,Rasulullah (sav)'den kıyamet vaktinin mahiyetine ve alametlerine dair bir çok hadis rivayet edilmiştir.Kur'an baktığımızda ise,aşağıda belirtilen ayetlere rağmen Peygamber böyle sözler sözylermi...? Düşüncelerinizi bekliyorum.
1- “Sana kıyametin ne zaman kopacağını soruyorlar. De ki: ‘Onu vaktinde ancak O (Allah) ortaya çıkaracaktır. O göklere de, yere de ağır basmıştır. O size ancak ansızın gelecektir.’ Sanki senin ondan haberin varmış gibi sana soruyorlar. De ki: ‘Onun bilgisi sadece Allah katındadır.’ Fakat insanların çoğu bilmiyorlar.”(Araf-187)
2- "Sana, kıyametin ne zaman kopacağını soruyorlar. Onu bilip söylemek nerede, sen nerede? Onun nihai bilgisi yalnız Rabbine aittir."(Naziat-42-44)
3-"İnsanlar sana kıyametin vaktini soruyorlar. De ki: 'Onun ilmi ancak Allah katındadır.' Ne bilirsin, belki de kıyamet saati yakında gerçekleşir."(Ahzab-63)
4-"Allah'ın dilemesi dışında kendim için yarardan ve zarardan (hiçbir şeye) sahip değilim. Eğer gaybı biliyor olsaydım muhakkak hayırdan yaptıklarımı artıracaktım ve bana bir kötülük dokun*mazdı. Ben iman edecek bir topluluk için sadece bir uyarıcı-korkutucu ve bir müjde vericiden başkası değilim."(Araf-188)