Tekil Mesaj gösterimi
Alt 29 Aralık 2011, 15:21   Mesaj No:8

bilinmez

Meal Gurubu Üyesi
Medineweb Emekdarı
bilinmez - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:bilinmez isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13966
Üyelik T.: 27Haziran 2011
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 2.154
Konular: 309
Beğenildi:180
Beğendi:15
Takdirleri:560
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: mürşidin köpeğinin ayağını öpeceksin.

Alıntı:
aslıı Üyemizden Alıntı Mesajı göster
kardeşim ben menzilden tövbe almadıgım için tam bilmiyorum oranın tövbesi nasıl olur ama abimin bilgisayara indirdigi yazının bi kısmını paylaşıyım sizinle Mürşidle birlikte yapılan tövbede iki önemli iş olmaktadır: Birisi, günahlardan tövbe, diğeri de tövbeyi korumak için mürşide intisap,

bak ablacığım,peygambere rabbimiz ayetinde,SANA TÖVBE İÇİN GELENLERE SEN ŞUNU SÖYLE ALLAH ÇOKÇA BAĞIŞLAYICIDIR..nerde peygamber intisap tövbede intisap olmaz çünkü tövbe Allaah dır peygambere bile değil bu intisap İLAHLIK TASLAMAKTIR..

Bir mümin, tek başına da tövbe yapabilir; fakat tek başına tövbesini korumak ve manevi terbiyesini gerçekleştirmek oldukça zordur. Hatta bugünün insanı için imkansızdır.

NİYE SAYIN ABLAM,imkansızın imaknsızlığını kim neye göre diyor siz günah işleyince ŞEYHİNİZ mi bırak mıyor.nasıl oluyor bi yazın..

İşte Allah’ın dostu ile Allah yolunda yürümek için yapılan bu manevi sözleşmeye intisap, inabe, el alma, manevi terbiyeye girme denir. İntisap, irade işidir. Bu bağlanmada müridin irade, niyet ve kararı lazımdır. İradesiz intisap olmaz. İntisap için mürşidin istemesi yetmez, bu iş tek taraflı olmaz. Kulun kendisi istemelidir ki iş başlasın. Bu bir manevi anlaşmadır. Bu anlaşma Allah’a güzel kulluk etmek için yapılır. Gayesi Allah rızasını elde etmektir. Mürşid bu güzel yolda vasıtadır, rehberdir, örnektir, yardımcıdır, duacıdır, şahittir.

bu intisabınızı ,günahdan korunmanın böyle bi yolu olduğunu KURAN VE PEYGAMBEREL DELİLLENDİRİN O ZAMAN.

Tövbe ile intisap ettikten sonra yapılması gereken bazı şartlar vardır. Bunlar, manevi terbiyeye girmenin ilk adımlarıdır. Mürşidin manevi terbiyesi ve tasarrufu altına girmek için bu şartlar noksansız yapılmalıdır. Şekiz şart ve âdab diye isimlendirilen bu vazifeler gece yapılacaktır. Bazı özel durumlarda gündüz de yapılabilir. Bunun şekli daha sonra anlatılacaktır. Gece yapılacağı zaman yatsı namazından sonra, yatmaya yakın bir zamanda yapılır. Bu vazifeler şunlardır:

NASIL Bİ TASARRUF,TASARRUF NE SİZ BİLİYORMUSUNUZ BU TAASRRUFU BİRAZ AÇIN BAKALIM ŞEYH SİZE NASIL TAASRRUF EDEBİLİYOR SINIRLARINI YAZIN LÜTFEN..VE BU ŞARTLARI KURAN VE RASULULLAHLA DESTEKLEYİN BAKALIM..

1-Tövbe Niyetiyle Abdest Almak

Bu ve bundan sonraki vazife banyoda yapılacaktır. Banyoya girilince önce, günahlardan temizlenme ve tövbe niyetiyle bir abdest alınır. Abdestten gaye vücudun kirlerini yıkamak değildir. Asıl maksat kalbin manevi kirlerini temizlemek ve gafletini gidermektir. Bu niyetle abdest alırken her azanın yaptığı günaha tövbe etmeli ve onlarla bir daha günah işlememeye samimi olarak niyet etmelidir. Hz. Rasulullah (a.s) Efendimizin müjde ettiği gibi, abdest suyunun son damlasıyla o aza ile işlenen günah kirlerinin de döküldüğünü bilmelidir.

TÖVBE ETMEK İÇİN ABDESTİN ŞART OLDUĞUNUN KURAN VE PEYGAMBERDEN DELİL VERİRMİSİNİZ .

2- Tövbe Niyetiyle Boy Abdesti Almak

Abdestin hemen peşinden yine tövbe niyetiyle bir gusül abdesti alınır. Abdest alırken yaptığımız gibi aynı niyet ve edeple bütün vücut yıkanır, peşinden: “Allahım! ben vücudumun ancak dışını yıkayabildim. Sen de nurun ile içimi yıka, kalbimi temizle !” diye dua edilir. Yıkanırken, mümkün olduğu kadar edebe ve avret yerini örtmeye dikkat edilir. Sonra elbiseler giyilip banyodan çıkılır.

TÖVBE EDMEK İSTEYEN İNSAN BÖYLE ABDEST ALMAAS TÖVBESİ OLMAZMI VE BU KURALI KİM NEYE GÖRE KOYAR..


3- iki Rekat Tövbe Namazı Kılmak

Bu namaz, iki rekatlik sünnet bir namazdır. Hadis-i şerifte övülmüş ve tavsiye edilmiştir. Buna tövbe ya da istihare namazı denir. “Niyet ettim Allah rızası için tövbe niyetiyle istihare namazı kılmaya” denir. Bilenler, birinci rekatinde Fatiha’dan sonra Kâfirûn sûresini, ikinci rekatta ise ihlas sûresini okurlar. Bilmeyenler, bildikleri sûreleri okuyarak kılarlar.

TÖVBE NAMAZININ DELİLİNİ VERİN LÜTFEN..İSTİHARE İLE TÖVBE AYNI ŞEYLER Mİ.BAKA SÜRELER OKUNSA NE OLUR LÜTFEN YAZIN ..TÖVBE KABUL OLMAZ MI..

4- Tövbe Etmek

Mürşidle birlikte yapılan tövbe, ilahi huzurda olduğunu düşünerek, kendi duyacağı bir sesle üç kere tekrar edilir. bu tövbe şekli şudur: “Ya Rabbi! bütün yapmış olduğum günahlardan ben pişmanım. Keşke yapmasaydım. İnşaallah bir daha ben yapmayacağım”. Bu tövbe esnasında kişi, büluğ çağından beri yaptığı bütün günahlarına, niyet ederek, kalbinden pişmanlık duyarak tövbe eder.... ve devamında namazlar farklı zikirle abdesrler de var fatiha okunup peygamberimize bagışlanıyo filan varmı bunda kusur ? ve inanın samimiyetle söylüyorum abim o kadar şer bi insandı ki namaz dan haberi yok bazen ramazanda bile bozardı orucu düşün ki annem maneviyetlı biriydi ama arkadaş cevresi yüzünden abim günahlar içinde boguldu bazen tövbe etti bozdu neyse işte bigün bi arkadaşı gel sohbete götürüyüm dedi abimim tarikata çok karşı saçma buluyodu neyse bi kaç defa ısrardan sonra sohbete gitti daha sonra menzile bi geldii o kadar degişmiş ki oranın manevi havası onu o kadar etkilemiş ki tövbesinide güzelce etmiş allah kabul etsin şimdi bırak namazı teheccütü bile kaçırmamaya gayret gösteriyo bakın yani bir mirşidin bi allah dostunun yanına varıp tövbe almak ne kadar güzel bişey ve oralar dediginiz gibi kötü olsaydı benim abim allahın da yardımı ile bu hale gelmezdi gidin görün gavsın önüne bi oturun çok tavsiye ediyorum size
SAYIN ABLAM bu şekildeki tövbe meşru değil anlatmak istediğim be,yukarda verdiğim ayette tövbeye gelene söylenecek olanda ayetetki gibidir.DEvamında kişiyi kuran ile tanıştırırsın anlayarak okumasına sebeb olursun.Allah peygamber eğer sende batıl olan işleri katsaydın seninde amellerin kuş kapıyor gibi ve zayi olurdu ve müşriklerden olur kaybederdin diyor[buda hatırladığım kadarıyla ayeti yazdım].

kardeşinizin durumuna gelince sayın ablam,yeşilay diye bi kuruluş var bilirsiniz insanı uyuşturucudan uzaklaştıran bi kuruluş şimdi biz bu kurulaştakinler VELİDİR ALALH DOSTUDUR BİZİM ÜZERİMİZDE TASARRUF EDEBİLİRLER DİYE BİLİRMİYİZ.Kardeşiniz ordaki kalaablıktan etkilenmiş olabilir bu onun HAKİKATTE OLDUĞUNUN BELİRTİSİ DEĞİLDİR evet kısmı olsada tasavvuf ekolunun içinde islamın bazı ibadetleri vardır,ama KENDİNİ TEVHİDDEN ALAN bi hareket değildir.islamda TEVHİDSİZ NAMAZDA,ALLAH VAR DEMEKTE BOŞTUR.Çünkü müşriklerde sorun diyor rabbimiz sizi kim yarattı ALLAH,SİZE RIZIK VEREN KİM ALLAH DİYECEKLER diyor rabbimiz DEVAMINDA O ZAMAN SİZ KİMİN TASARRUFUNDASINIZ deyince,işin koptuğu nokta bu işte ...

Alıntı ile Cevapla