Tekil Mesaj gösterimi
Alt 29 Aralık 2011, 16:12   Mesaj No:20

Esadullah

Medineweb Sadık Üyesi
Esadullah - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Esadullah isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 15316
Üyelik T.: 18 Aralık 2011
Arkadaşları:3
Memleket:Kayıp bir Kentten
Konular: 146
Beğenildi:312
Beğendi:100
Takdirleri:3844
Takdir Et:
Standart Cevap: Menzilden,köleler olmaya çağrı..

Alıntı:
la diyebilmek Üyemizden Alıntı Mesajı göster
asayın esedullah TAĞUTU ŞEYHİNİZ VE SİZ NASIL RED EDİYORSUNUZ BİRAZ GÜNCELLEYEREK ŞEYHİNİZDEN ANLATIN BAKALIM AYNI DEĞİL Mİ..
bunun güncelimi olurki tağut neyse onu reddederek albatteki

Bakın ben Tasavvufu çok seven ve verdiği Ahlak ile de övünen bir bireyim ama ben bugüne kadar ne bir şirk gördüm nede duydum Mürşidimden , Şirke davet eden birisi herzaman karşımızdadır.Ama bu Tasavvuf öfkenizide anlıyorum Tasavvufu bir kaç halden ve birkaç cahil Sofiden ele alanların anlattığı Tasavvuf elbetteki şüpheye yer verir. Aslında bu paylaşımları yayınlayan kişilerede kızıyorum belki onlar hürmeten bunu yapıyorlar ama bilemiyorlarki sonunda yanlış anlaşılmalar olucak oluncada zaten ortada yoklar.

Zaten bizim amacımız kimseyi yermek olmamaıştır.Sizin verdiğiniz Ayet ve Hadisler ve örneklere Amenna ve saddakna demekteyim yalnız Kuran o kadar derin bir umandırki bundan dolayı usul olarak işlenmeye başlanmış ve anlamanın usulü ilmi ortaya çıkmış bu ilimden nasiplenen ve Allahın diledikleri neyi nasıl anlamışsa Kuran ve Sünnet dışına çıkmadan bunu da uygulamışsa bize sükut etmek düşer kanaatindeyim...

Amacınız eğer Tarikat kapılarına gidenleri Allah için uyarmaksa Tarikat ve özellikle hedefinizde olan Nakşibendiyye Tarikatı Kuran ve Sünnete aykırı bir hal ve hareket sergilememkte buna emin olun kardeşim ,

bir misal vereyim umarım daha iyi anlaşılır;

Bakın ben nick olarakta kullandığım (asla bu isme layık olmasamda) Esadullah ismini Hz Hamza ra olan sevgimden kullanıyorum , şimdi ben ibadetlerimi ve inancımı Hz Hamza ra yamı yapıyorum demektir bu ? Ben ibadet ve taatlerimi yapacağım Tek mercii Allah Azze ve Cel dir.Ama bu demek değildirki ben Hz Hamzayı ra sevmiyeyim...İşte Mürşid de böyledir, Bana ALLAHI c.c ve Resulünü s.a.v ve Kuranı öğreten ve İslamın ahlakını bildiren ve Allahın c.c. hoşnut olacağı ve O nun rızasını amaç edindiren birisini sevmem çokmu abes?

Tasavvuf Mürşidi haşa İlahlaştırmaz, Mürşid öğretici ve yola sokucudur.Tasavvuf bir hal yoludur ama bu demek değildirki her Tasavvuf erbabı hal yaşamaktadır.Hal yaşayan varsada bu tamamen kendisini bağlar günahı ve sevabı ile yaşadığı hal kendisini bağlar bunu hüküm olarak ta veremez...Bundan dolayı bir Mürşide gidip Tasavvufu sormadan kulaktan dolma bilgilerle ve anlaşılmayan kelimeleri delil göstermekle Tasavvuf anlaşılmaz kardeşim...

Sahabe hayatlarını okuyan bir kişi zate hayatlarındaki mübaalalar ile onların Tasavvufi hallere en güzel önder olduklarını açıklamaktadır.

vesselam veddua