Cevap: 2012 1.hafta misafiri aslıı
Aslı bacım ben Alimler veya Başka kesimler için bu soruyu sormadım yanlış anlaşılma var...Bidat İslamın özünde olmayıp daha sonradan İslamım özü imiş gibi sunulan herşeydir... Allah her daim bizlerden Tahkiki Bir İman ister bunun açılımı da şu Araştırarak Kur'an ve Sünnete uygunluğunu idrak ederek kabullenme ve yaşama aktarmadır...
Bak değerli kardeşim İmam Humeyni, Şeyh Şamil,Şeyh Said,Ömer Muhtar,Said Havva,Hallacı Mansur bunlarda tasavvuf ehli insanlardı. Bu Alimlerin farkı inandıklarını canları pahasına hayata aktarmak oldu.Gerektiğinde zalimlere meydan okumak adına loş odalardan çıkıp Peygamberi metodu ortaya koydular ve o uğurda Şehid oldular amma günümüzde tasavvuf adı altında hizmet verdiklerini iddia eden zatlar Laisizm Kemalizm Kapitalizm ile barışık yaşamakta bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın mantığı ile hareket etmektedirler ...
Allah resulünü takip ettiklerini iddiadan öteye gitmiyor söylemleri en basitinden milyonları bünyesinde barındıran yapılanmalardan hangisi Uludere de yapılan Katliama katliam dedi yada Doğu ve Güneydoğuda yaşanan zulümlere ses çıkardı bir örnek verebilirmisin veremezsin çünkü hiçbiri bu konuda mazlumların sesine ses olamadı ve halende olamıyorlar ...
İman inandığını zalimlere sömürgecilere vb tüm beşeri ideolojilere hakkı haykırmanın ta kendisidir ...
Kardeşime tavsiyem araştırma yaparak İmanı elde etmek lakin araştırma yaparken günümüzde bilgiye ulaşma çok kolay amma püf noktası iyi ve kötüyü birbirinden ayırd edebilmek bununda tek çaresi her duyduğunu okuduğunu vb Kur'an ve Sünnet'e arz etmek daha sonra kabullenmektir... Selametle kalın Allah her daim yar ve yardımcınız olsun....
__________________ Sakın başkasının kölesi olma; çünkü ALLAH seni hür yaratmıştır .
-İmam Ali- (a.s) |