Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04 Ocak 2012, 03:30   Mesaj No:6

kamer34

Medineweb Sadık Üyesi
kamer34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:kamer34 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13038
Üyelik T.: 14 Aralık 2010
Arkadaşları:9
Konular: 41
Beğenildi:6
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: Müslümanlarda Sahabe Paradoksu

Muhsin hocam sahabeye bakış açımız arasında fazla bir fark yoktur. Ben 90nlı yılların başında henüz islam dini ile yeni müşerref olurken Seyyid Kutubun yoldaki işaretler kitabını okumuştun niye yalan söyleyeyim çok etkilenmiştim.

Seyyid Kutubun altın nesil olarak tarif ettiği sahabeyi kiram ki onlardan Allah razı olmuş onlarda Allah’dan razı olmuşlardır evet onlara karşı saygım sonzuzdur.
Benim eleştirdiğim konu onları yani sahabeleri dinin önüne koyanlaradır. Tıpkı mezhepler meselesinde olduğu gibi. İslam dininin tüm hükümleri tamamlanmış eksik hiçbir yanı olmamakla birlikte bu din evrenselliğinide hiç bir zaman yitirmemiş ve yitirmeycektirde.

Sahabeye sövmeyi ve onları eleştirmeyi din sanan bazı düşünceler inanın çok büyük bir gaflet içerisindedirler.

Mevlüt abim hz. Osman sizin bahs ettiğiniz zatları vali falan yapmadı onlar hz.Ömer zamanındada bazıları vali bazılarıda devletin üst kademelerinde yer alıyorlardı.
Ha hz. Osmanın yumuşak karnını daha doğrusu iyi niyetli oluşunu bir fırsata çevirenler yokmuydu? Elbette vardı. İşi ehline vermek noktasında seninle hemfikirim hz. Osman o işin ehli değildi ve olayları iyi kontrol edemedi Allah’a ona rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşallah.