Cevap: Kur'an'ı anlamak ve yaşamak zorundayız sayın muvvahhid 25,zikirin islamda olduğunu ve nasıl olması gerektiği hakkında bizleri biraz bilgilendirirmisiniz KURAN VE SÜNNET ışığnda..Ben zikrin kuranın kendi beyanı olduğunu ve insanlar içinde kuranın ayetlerinin beyan edilmesi olduğuna inananlardanım bunuda kuranın zikir ile ilgili ayetlerinin tümündeki açıklamadan ve rasulullahın hayatındaki tebyininden anlıyorum.örneğin size bi tane ayetle zikrin bu gün ki tasavvufun yaptığı fiili bi toplu kafa sallama ve,tek başınada mürşidine rabıta yaparak şeyh silsilesinin içerisindeki bi hava ile yapılmanın tamda aksi olduğunu Kurandaki ve rasulullahtaki zikrin kuranın tebyini ve hatırlatması olduğunu delillendi,reyim sizde,tasavvuftaki toplu ayin ve tekli şeyhini düşünerek rabıta ile oldupğunu kuran ve hadislerle açıklayın,bakalım hangimiz doğru yol üzerindeyiz,hangimiz sapkın yol üzerindeyiz.. hicr süresi..9..ZİKRİ BİZ İNDİRDİK VE KORUYUCUSUDA BİZİZ... Başka bi ayette,BU KURAN Bİ ZİKİR[öğüt],VE YOL GESTERİCİDİR.
__________________ önce yazdığım katılım yaptığım beğeni yaptığım paylaşımların arasında azda olsa kuran ve sünnete uygun olmayan düşünceler olabilir.Bunların bana sorulmadan dikkate alınmasından mesul değilim... ... |