Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06 Ocak 2012, 14:45   Mesaj No:15

Muvahhid25

Medineweb Acemi Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:Muvahhid25 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 15625
Üyelik T.: 05 Ocak 2012
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 31
Konular: 3
Beğenildi:0
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: Kur'an'ı anlamak ve yaşamak zorundayız

Alıntı:
la diyebilmek Üyemizden Alıntı Mesajı göster
sayın muvvahhid 25,zikirin islamda olduğunu ve nasıl olması gerektiği hakkında bizleri biraz bilgilendirirmisiniz KURAN VE SÜNNET ışığnda..Ben zikrin kuranın kendi beyanı olduğunu ve insanlar içinde kuranın ayetlerinin beyan edilmesi olduğuna inananlardanım bunuda kuranın zikir ile ilgili ayetlerinin tümündeki açıklamadan ve rasulullahın hayatındaki tebyininden anlıyorum.örneğin size bi tane ayetle zikrin bu gün ki tasavvufun yaptığı fiili bi toplu kafa sallama ve,tek başınada mürşidine rabıta yaparak şeyh silsilesinin içerisindeki bi hava ile yapılmanın tamda aksi olduğunu Kurandaki ve rasulullahtaki zikrin kuranın tebyini ve hatırlatması olduğunu delillendi,reyim sizde,tasavvuftaki toplu ayin ve tekli şeyhini düşünerek rabıta ile oldupğunu kuran ve hadislerle açıklayın,bakalım hangimiz doğru yol üzerindeyiz,hangimiz sapkın yol üzerindeyiz..

hicr süresi..9..ZİKRİ BİZ İNDİRDİK VE KORUYUCUSUDA BİZİZ...

Başka bi ayette,BU KURAN Bİ ZİKİR[öğüt],VE YOL GESTERİCİDİR.
kardeşim evvelen siz bu ifadenizle Kur’ân-ı Kerim’de türevleriyle beraber 292 yerde geçen. Sadece “zikr” kelimesi ise, 76 yerde geçen. Sadece emir halinde 37 yerde geçen. Bir kavramı sadece kuranı tebliği olarak anlayarak daraltmış olmazmısın? Hem bunu yapmakla Diğer kavramlarını da reddetmiş olmazmısın?
“Zikr” kelimesi, Kur’an’da 30'un üzerinde farklı anlamlarda kullanılmaktadır: Zikir kelimesiyle ifade edilen bu anlamlar: Zikretmek, söylemek, bahsetmek, konuşmak, hatırlamak, hatırlatmak, anmak, gereğini yapmakla birlikte hatıra getirmek, kadrini bilmek, tefekkürle birlikte hatıra getirmek, mükâfatlandırmak, övmek, şükrünü edâ etmek, tekbir getirmek, telbiye, duâ ve yakarış, söz, laf, kıssa, haber, Kitab, Kitab indirme, Kur’an, Kur’an dışında ilâhî kitaplar Tevrat, Peygamber, şân, şeref, şeref verici husus, nasihat ve düşünceye sevkeden husus, düşünce, ikaz ve nasihat, delil, hatırlamaya (ibrete) sevkeden vaaz ve öğüt anlamlarına gelir. (Mahmut Çanga, Kur’ân-ı Kerim Lügatı, Timaş Y. s. 193-195)

Saniyen yukarda kamer ve yitik sevda kardeşlere yazdığım soruyu iyi okusaydın ayetle zikrin bu gün ki tasavvufun yaptığı fiili bi toplu kafa sallama ve,tek başınada mürşidine rabıta yaparak şeyh silsilesinin içerisindeki bi hava ile yapılmanın tamda aksi olduğunu ifadesini kullanmazdın yukarda yazdıklarımı lütfen oku kardeşim sonra sor inşallah konuşuruz. vesselam
Alıntı ile Cevapla