08 Ocak 2012, 18:45
|
Mesaj No:11 |
Durumu: Medine No : 15316 Üyelik T.:
18 Aralık 2011 Arkadaşları:3 Cinsiyet:Erkek Memleket:Kayıp bir Kentten Yaş:44 Mesaj:
745 Konular:
145 Beğenildi:313 Beğendi:100 Takdirleri:3844 Takdir Et:
| Cevap: Rabıta.... Alıntı: kamer34 Üyemizden Alıntı
Bak güzel insan İslamdaki kavramları iyi anlamak lazım,eğerki islam dinindeki kavramları allahın kast ettiği manada anlamazsak allah muhafaza şirke küfre düşeriz ve bunun farkında bile olmayız. Şimdi bak güzel abim yaşayan bir insandan herhangi bir konuda yardım istemek asla şirk olmaz. Mesela rasulullah vefat ettiğinde sahabiler rasulullahın amcası ibn-i Abbas’a gittiler ve ondan şöyle yardım istediler. Dedilerki: Ey rasulullahın amcası yağmur yağmuyor ekinlerimiz kurudu,bizler için yağmur duasını çıkmanı istiyoruz. Rasulullah hayatta iken bizler böyle konularda ondan yardım isterdik. Ama rasulullah vefat etmiştir,şimdi senden yardım istiyoruz dediler. İbn-i Abbas (r.a) bu isteğe olumlu yanıt verdi yağmur duasına çıktılar. Şimdi bu olayı analiz edecek olursak çıkaracağımız ders şu. Medinede rasulullahın kabri dururken insanların ibn-i abbastan yardım talep etmeleri ölülerden medet umulmayacağının çok açık kanıtıdır. İşte ümmetin ölülerden medet umma ruhu bu. Bu anlayışın dışındaki tüm görüşelr kurana ve sünnete aykırıdır. Selef imamlarımızın da yani dört mezhep imamalrımızında görüşü budur. Bunun dışında başka bilmediğimiz ümmet varsa onada birşey diyemem......... | Rabıtada ölen bir kişiye yapılmazki zaten hayatta olan Mürşide yapılır, demek Rabıta ölülere yapılınca şirk ama hazırda yani hayatta olan Mürşid için şirk olmuyor değilmi kardeşim, güzel yaklaşım ... |
| |