Tekil Mesaj gösterimi
Alt 09 Ocak 2012, 13:45   Mesaj No:25

bilinmez

Meal Gurubu Üyesi
Medineweb Emekdarı
bilinmez - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:bilinmez isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13966
Üyelik T.: 27Haziran 2011
Arkadaşları:0
Konular: 309
Beğenildi:180
Beğendi:15
Takdirleri:560
Takdir Et:
Standart Cevap: Meşru olan tevasül..

Alıntı:
Muvahhid25 Üyemizden Alıntı Mesajı göster
kardeşim sen yine kaydırma yapmışsın kaçamak cevap vermişsin verdiğin ayet
ölülerin dirileri işitemediğini[fatır.22]sadece Allahın işite bileceğinin beyanlarıda vardır.

benim verdiğim ayette bu lütfen şimdi bu çelişkili durumu izah et kardeşim.vesselam
“Allah yolunda öldürülenleri sakın ölü zannetme! Bilakis onlar hayatta olup, Rablerinin katında yaşarlar, rızıklanırlar.” (Al-i İmran, 3/169)

ölü olan kimse her ne kadar berzah alemine intikal etmiş ise de kendisine has bir hayatı vardır. Peygamberimiz (sav) şöyle buyurmuştur: "Peygamberler kabirlerinde diridirler" (İbn Mâce, Cenâiz 65) Peygamberlerin, mezarlarında diri olduklarına bir delil de, Hz. Peygamber (Sallallahu aleyhi ve sellem), mirac sırasında Mescid-i Aksa’da bütün peygamberlerin ruhlarıyla buluşması ve semada karşılaştığı her peygambere selam verdikçe, peygamberimiz (Sallallahu aleyhi ve sellem)’in selamını almasıdır. Yine Bedir savaşında ölmüş müşrikler hakkında da şöyle buyurdular: "Siz bunlardan fazla işitmezsiniz; ancak cevap veremezler."

ölülerin işiteceğini ifade eden ayet ve hadis varken hala hoplayıp zıplaman sağa sola senin samimi olmadığını at gözlükleriyle yaşadığını bir batağa saplandığını gösterir. silkin müslüman kardeşim vebale girme.vesselam
evvela sen halka iyiliği emredip kendini unutuyormusun halbuki kitabıda,okuyorsun akledmiyormusun bakara 44. eyetini vereyim ve size sorayım nasıl bi terbiyesizlik yapmışım yukardaki yazınızda demişsiniz ya edebinizle takılın diye.

Bir de hoplayıp zıplamaya gelince güzel arkadaşım,bu sizin zıplamanız ki buraya yazmışsınız.

Ayrıca ALİİMRAN 7.ayeti verip benim tevilin peşine düştüğümü nerden çıkardınız verdiğiniz şehidlikle ilgili ayeti siz anlıyamıyorsanız kendinize sorun,Her canlının öleceğini rabbimiz söylüyor[ankebut ve başka sürelerde] yalnız bazı ölülerin ŞEHİD olduklarını sizin verdiğiniz ayette beyan edende rabbimiz,ve kendi katında bi katta beslendiklerini söyleyende rabbimiz,siz ise ŞEHİDLERİN Allahın belirlediği kattan insanlarla görüşüp,işitebileceklerini,insanların çağrılarına cevap verebileceklerini ve bu tür işlerde bulunacağını söylüyorsanız buyrun bunu delillendirin.Ayrıca peygamberlerin de öldüklerine inanıyorum ve peygamberlerde öldükten sonra insanlarla görüşemezler,görüşe bilselerdi hz Aişe annem ile hz Ali RA an görüşürlerdi ve aralarında bi şavaşa tutuşmazlardı,veya hz hüseyin görüşüp kufeye gitmezdi,ve geçmişten günümüze kadar müslüman alimler arasındada olsa küçük manada olan farklılıklar olmazdı,sanırım meramımı anlata bilmişimdir.

Dahası ben peygamberde olsa DİRİLER ÖLÜLERİN TASARRUFUNDA OLAMAZLAR BUNA İMAN EDİYORUM,siz diriler ölülerin tasarrufunda diyorsanız ve ölüler dirileri işitiyor ,onlara yardım,şefaat edebiliyor diyorsanız buyrun delillendirin.