Allah cümlenizden razı olsun.hepinizi(mdm kardeşimiz dahil)hatasıyla sevabıyla Allah için seviyorum.şu ayeti şiar edinenlerden olalım inşaallah;
"Muhammed, Allah’ın Resûlüdür. Onunla beraber olanlar,
inkârcılara karşı çetin, birbirlerine karşı da merhametlidirler. Onların, rükû ve secde hâlinde, Allah’tan lütuf ve hoşnutluk istediklerini görürsün. Onların secde eseri olan alametleri yüzlerindedir......."
mdm kardeşimizin çoğu düşüncelerine tabii ki katılıyorum.ama sunuş tarzı çok itici,haklı iken haksız duruma düşmekte,konu yerine kişiler hedef alınmakta...said nursinin eserlerini bi kaç kez bitirdim,ve sık sık da okuyorum.üstadın eserlerinde 14 yerde,aklımı asla ikna edemiyeceğim çelişkileri görmüyor değilim.böyle büyük bir alimi(kabul etsekde etmesekde),zamanında eleştirilerimi hep verdim.eleştiri yaparkende haddimi bildim.aklımın almadığı,kalbimin ikna olmadığı bir konuda körü körüne taklid edenlerden de değilim.ama eleştiriyi konuyla ilgili yaparız,konu sahibine saldırarak değil.
mdm kardeşimden ;
1-böyle yazma
2-böyle düşünme
3-istediğim gibi düşün
4-eleştirme
demedik demem de,buna hakkımda haddimde yok.
tek istediğim ve geçmişte
müslümanlardan,alimoğlu,ferdi,zeynebislamoğlu,zama n,putkıran,ali saldıran,kadir bal,mevlüt hönül vs.. kardeşlerimden de ısrarla istediğim şuydu ;"
Allah ve Resulu dışında eleştirilmeyecek yoktur.
alimleri istediğiniz kadar eleştirin ama aşağılama,hakaret,tekfir etmeyın".malesef çoğu kardeşimiz dinlemedi bildiğini okudu.çaresiz kaldık siteden uzaklaştırmak zorunda kaldık.hala hepsinide Allah için seviyorum.hayri abi(kamer34) sizden çok daha acımasız eleştiriyor.ama edebinden taviz verdiğini,tekfir ettiğini,hakaret ettiğini görmedim.taban tabana zıt düşündüğümüz konular varken,site baş editörlüğünü vermekten çekinmedim.şu anki başeditör ise bir türk...editörlerimizin hepsi türk.mezhep
liyim mezhep
çi-taasupçüdeğilim,kürdüm kürt
çü-faşist-ırkçı değilim,doğru bildiğim düşüncelerimi sonuna kadar savunurum,ama düşüncelerimin holiganı değilim.zıt gördüğüm düşünceler ne kadar acımasız olursa olsun,savaşım düşünce ile olur,sahibi ile değil.burda amacımız üzüm yemek bağcıyı dövmek değil.
sayın mdm aşağıdaki linkleri veriyorum.beni suçladığınız itham ettiğiniz tüm sorulara cevap verilmiştir.
not :hakkım size helaldir.kafir dediğiniz said nursi helal edermi bilemem.
[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]
saygılar...