Alıntı:
FECR Üyemizden Alıntı
Allah hepinizden razı olsun
Soruların devamı var: 11- Aşağıdakilerden hangisi Allah ’ın indirdiği ile hükmetmeyenlerden değildir?
A- Müminler
B- Fasıklar
C- Kafirler
D- Zalimler 12- Yahudi ve Hiristiyanlar kimlerin dostudur?
A- Müşriklerin
B- Münafıkların
C- Birbirlerinin
D- Kafirlerin 13- Zalimler için hidayet var mıdır?
A- Evet
B- Hayır 14- İman edenlere sevgice en yakın kimdir?
A- Müşrikler
B- Münafıklar
C- Yahudiler
D- Hiristiyanlar 15- İman edenlere düşmanlık etmede en yamanı kimlerdir?
A- Yahudiler ve müşrikler
B- Yahudiler ve Hıristiyanlar
C- Yahudiler ve münafıklar
D- Kafirler ve müşrikler |
11.sorunun cevabı a müminler
47 - İncil ehli de Allah'ın ona indirdikleriyle hükmetsinler. Kim, Allah'ın indirdiği ile hükmetmezse, işte onlar fâsıkların ta kendileridir.
44 - İçinde hidayet ve nûr bulunan Tevrat'ı, elbette biz indirdik. Müslüman olan peygamberler, yahudiler hakkında hükmederler, kendilerini Tanrıya adamış zâhitler, âlimler de, Allah'ın kitabını korumakla görevlendirildiklerinden (onunla hüküm verirler) ve onun Allah'ın kitabı olduğuna şahitlik ederlerdi. İnsanlardan korkmayın, benden korkun, âyetlerimi az bir paraya satmayın. Kim Allah'ın indirdiğiyle hükmetmezse, işte onlar kâfirlerin ta kendileridir.
45 - Biz Tevrat'ta onlara, cana can, göze göz, buruna burun, kulağa kulak, dişe diş ve yaralara karşılıklı kısas (ödeşme) yazdık. Bununla beraber kim kısas hakkını bağışlarsa, bu kendi günahlarına keffaret olur. Ve kim Allah'ın indirdiğiyle hükmetmezse, işte onlar zalimlerin ta kendileridir.
12. sorunun cevabı c birbirlerinin
51 - Ey iman edenler! Yahudileri ve hıristiyanları dost edinmeyin. Onlar birbirlerinin dostudurlar. Sizden kim onları dost edinirse, şüphesiz o onlardan olur. Şüphesiz Allah, zalim kavmi doğru yola iletmez.
13.sorunun cevabı
51 - Ey iman edenler! Yahudileri ve hıristiyanları dost edinmeyin. Onlar birbirlerinin dostudurlar. Sizden kim onları dost edinirse, şüphesiz o onlardan olur. Şüphesiz Allah, zalim kavmi doğru yola iletmez. bundan emin değilim abi doğrumu?
14.sorunun cevabı d hristiyanlar
82 - İman edenlere karşı düşmanlık yönünden insanların en şiddetlisi olarak yahudileri ve Allah'a ortak koşanları bulursun. Ve yine iman edenlere sevgi bakımından en yakın olarak da: "Biz hıristiyanlarız" diyenleri bulursun. Çünkü onların içlerinde keşişler ve rahipler vardır. Ve onlar büyüklük taslamazlar.
15.sorunun cevabı a olması lazım sanırım
82 - İman edenlere karşı düşmanlık yönünden insanların en şiddetlisi olarak yahudileri ve Allah'a ortak koşanları bulursun. Ve yine iman edenlere sevgi bakımından en yakın olarak da: "Biz hıristiyanlarız" diyenleri bulursun. Çünkü onların içlerinde keşişler ve rahipler vardır. Ve onlar büyüklük taslamazlar.