Cevap: Enel hak sözü Allah adına yalan konuşmaktan yine rabbime sığınırım. Allah kafirlere muhakkak azap edeceğini Kur’an’ın birçok ayetinde belirtmiştir. Buna göre enel-hak deyipte ben suyun nehirde yok olması gibi haşa Allah da eridim diyenlerde şüphesiz Allah’ın azabını hak etmişlerdir.
Bu düşünce Allah’ın kitabına uygun bir düşüncedir. Cenabbi Allah Firavunlara ve Nemrutlara cehennimi hazırladığını yine muazam kitap Kur’an da bildirmiştir. Buna göre Firavunlar ve Nemrutlar azap göereceklerdir demek hiçte Allah’a iftira değil bilakis Allah’ın hükümlerini tasdik etmektir.
Allah’dan kendilerine hiçbirşey inmemişken,bana da vahiy geliyor diyenden daha yalancı, daha Allah’a iftira atan kim olabilir? Sonra bir takım kes kopyala yapıştır alimleri bu zatları Allah’ın dostları ve evliyalar olarak isimlendirmektedirler.
Öncelikle, kemal1, sayın üyemiz. Kes kopyala yapıştır yaperken o yazıları bölüm bölüm ası verde okuyabilelim,ben şahsen o yazıyı baştan sona okumaya hiç niyetli değilim. Zaten yıllardır tasavvufu okuya okuya beynimiz sulandı,beynimizi daha fazla sulandırmaya gerek yok sanırım.
Yitiksevda abime sorduğum soruyu size soruyorum,inşallah kısa ve öz cevaplarla cevaplarsınız...Mevlani fani ömrünü yani ölümcül ömrünü,nehire kattığını söylüyor. E tabiki bir damla suyu mehire katarsak ne olur,o damla su nehirin suları içerisinde yok olur kendiside nehir olur. Doğru anlamışmıyım? Mevlanın ve ibn-i arabainin hallacın,ömürlerini kattıkları o nehir,içerisinde yok olduklarını kabul ettikleri o mecazi manadaki nehirden asıl kast ettikleri makam neresidir? Buyrun cevaplayın bakalım kim Allah’a iftira tmıştır.
__________________ Kimin Ne Dediği Değil / Allah'ın Ne Dediği Önemli. |